Tuinfair en fruitpersdag 2020 groot succes!

Afgelopen zaterdag vond voor de tweede keer een tuinfair met fruitpersdag plaats in de tuin van de familie Kroeze aan de Nesweg 2 in Spijk. Deze 2de editie werd een groot succes, waar vorig jaar 525 liter sap geperst werd, is er dit jaar ruim 1300 liter sap geperst door de mobiele fruitpers Golden Raand uit Uithuizen.

Naast het persen van fruit (appels en peren) stonden er weer verschillende lokale ondernemers met hun producten in de tuin: zo werden er portretten gemaakt door Kim v.d. Laan van Den Tekentafel, was de firma van Zwol Landbouw aanwezig met heerlijke versgebakken boerenfriet, konden er bij Trisha suikerspinnen en zelfgemaakte lekkernijen gekocht worden en was Marlies van Boerderij Edema uit Uithuizen aanwezig met verschillende soorten geitenkaas. Mariska Werkman stond er met zelf gehaakte kraamcadeaus en tuinspiegels en men kon bij Tanja de Boer terecht voor zelfgemaakte sjaals, heerlijke parfums en sieraden. Bij Hanneke Klevering kon men een Oriflame party (coronaproof) boeken, een bestelling plaatsen of iets in de kraam kopen. Alma de Boer had Tupperware te koop en Ariena Schlukebir verkocht Scentsy. Voor zelfgemaakte sieraden kon je bij Rianka en haar vriendinnen Demi en Elin terecht. Stijlvol Bloemen gaf een miniworkshop en had bloemen en planten te koop. Ook kon je hier een leuke prijs winnen door te raden hoeveel appels er in de vaas zaten, het juiste antwoord was 67 appels. De familie Lenting uit Oosteinde had dit juist en heeft inmiddels een mooie prijs in ontvangst mogen nemen. Ook kon je je bij Stijlvol Bloemen opgeven voor de Herfstworkshop die deze week gegeven wordt. Hendrieke heeft voor a.s. donderdagavond nog twee plekjes vrij, dus geef je nog snel op door te bellen met 0617487949.

Ook stonden we er zelf met sap en appels uit eigen tuin. Omdat het sap rond de middag al uitverkocht was, zal er deze week nog een lading appels geperst worden tot sap, dus mocht u nog belangstelling hebben voor een pak bel gerust even aan (Nesweg 2) om een pak te reserveren. € 5.50, – voor een pak appelsap van 3 liter.

Daarnaast zullen de appels (Goud Renet, Seedling en zoete appels) deze week nog aan de weg te koop zijn! Zak a 2 kilo voor € 1,50 maar ook daarvoor geldt op = op.

En om alvast te noteren, de tuinfair met persdag vind volgend jaar plaats op zaterdag 18 september, tot dan!

Familie Kroeze


*foto’s: Linda Scheltens

Dorpsagenda