GGD Groningen opent corona-teststraat in Delfzijl

GGD Groningen opent met ingang van woensdag 30 september een corona-testlocatie in de gemeente Delfzijl. Deze testlocatie bevindt zich aan de Rondeboslaan 19 t/m 23 in Farmsum en is naast de locaties in de stad Groningen en Veendam de vierde corona-testlocatie in de provincie Groningen.

Teststraat
De testlocatie aan de Rondeboslaan 19 t/m 23 in Farmsum wordt net als de testlocatie in Veendam een ‘drive through’-teststraat. Na het maken van een afspraak kan diegene die zich laat testen op de afgesproken tijd met de auto door de teststraat rijden. Bij het afnemen van de test blijft men in de auto. Daarnaast is het ook mogelijk om deze testlocatie op de fiets of lopend te bezoeken. Verder is de teststraat toegankelijk voor mensen met een scootmobiel, rolstoel of rollator. Het verzoek is direct na de test naar huis te gaan. De mensen die de testen afnemen, dragen beschermende kleding.

Locatie in Farmsum
De corona-teststraat in Farmsum wordt ingericht volgens de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De testlocatie is 5 dagen per week open van 9:30 tot 15:30 uur. De coronatesten worden alleen op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de verkeersdrukte tot een minimum beperkt.

Vaste rijroute
Bij de ingang van de teststraat staat een informatiebord met instructies voor de bezoekers. Voor de teststraat geldt een vaste rijroute. De ingang van de corona-testlocatie is aan de achterzijde van de loods. De uitgang van de testlocatie is aan de zijkant. De rijrichting voor de auto’s wordt aangegeven met borden en er zijn verkeersregelaars aanwezig.

Testen bij klachten
Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan getest worden. De GGD test alleen mensen met klachten. Aan de hand van de uitslag van de test kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen. Zo kunnen we het virus bestrijden. Een afspraak maken kan online via rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch via 0800 – 1202.

Kijk voor meer informatie op: www.ggd.groningen.nl.

Gemeente Delfzijl

Update 23 oktober 2020

GGD Groningen breidt testcapaciteit in gemeente Delfzijl uit
Vanaf maandag 26 oktober 2020 breidt GGD Groningen de corona testcapaciteit op de testlocatie in de gemeente Delfzijl uit. Op de locatie aan de Rondeboslaan in Farmsum wordt dan een tweede testlaan in gebruik genomen. Hierdoor is het mogelijk twee personen tegelijk te testen. De testcapaciteit wordt verhoogd naar 250 testen per dag. Provinciebreed komen we daarmee op een capaciteit van zo’n 10.000 testen per week. GGD Groningen komt hiermee tegemoet aan de huidige vraag voor meer testcapaciteit in de regio. Enkele andere locaties zijn nog in voorbereiding.

Dorpsagenda