Gratis boek voor inwoners gemeente Delfzijl

De geschiedenis van Delfzijl in een notendop, dat biedt het gemeentebestuur de Delfzijster inwoners aan als afscheid van de huidige gemeente. Deze geschiedenis is weergegeven in tientallen verhalen en foto’s die met zevenmijlslaarzen door de tijd gaan. Daarmee ontstaat een beeld van ons rijke verleden, waar wij vandaan komen en hoe de gemeente is geworden zoals zij nu is. Dit rijke verleden nemen wij mee in de nieuwe gemeente Eemsdelta, als fundament om de nieuwe gemeente mee verder te bouwen. Met ‘Verhalen van Delfzijl’ maken we onze geschiedenis expliciet onderdeel van ons collectieve geheugen.

Het gemeentebestuur biedt inwoners een gratis exemplaar van het boek ‘Verhalen van Delfzijl’ aan, aan alle huishoudens in de gemeente Delfzijl. Er is per woonadres maximaal één exemplaar beschikbaar. Elk huishouden heeft bij de Eemsbode een flyer incl. reserveringsbon met reserveringscode/couponcode gekregen. Belangstellenden kunnen intekenen voor het boek via de website www.profiel.nl. Na het toevoegen van het boek aan de ‘winkelmand’ krijgt u de optie om de couponcode in te voeren. Of u stuurt de reserveringsbon op. De inschrijving is open tot en met 31 oktober 2020. Wil je meer dan één exemplaar, dan betaal je daar tot en met 31 oktober €14,90 per exemplaar voor. Het boek zal de eerste week van december in de boekhandel en via de uitgever verkrijgbaar zijn. Intekenaars krijgen het boek thuisgestuurd.

UPDATE 25 september 2020
Door een fout bij de verspreiding van de flyer van het boek ‘Verhalen van Delfzijl’ hebben sommige inwoners van de gemeente Delfzijl deze folder niet gekregen. Heeft u geen folder ontvangen met couponcode en woont u wel in de gemeente Delfzijl, dan heeft u inmiddels een nieuwe folder met code ontvangen of krijgt u deze binnen een paar dagen. De code is tot en met 31 oktober te gebruiken.

Woon je niet in de gemeente Delfzijl en wil je ook een exemplaar dan kan je deze ook tot en met 31 oktober voor €14,90 bestellen.

Het rijk geïllustreerde boek besteedt aandacht aan:
*Ontstaan van het landschap, dijken en maren
*De Eems, hunebedden en wierden
*Sluizen, bruggen en gemalen
*Kloosters, kerken, orgels en klokken
*Steenfabrieken en molens
*Steenhuizen en borgen
*Gemeentehuizen en -wapens
*Boerderijen en zuivelgeschiedenis
*Scheepvaart, industrie en bedrijven
*Uitbreidingsplannen
*Zorginstellingen
*Franse tijd
*Delfzijl Pocket
*Schutterij en Pinksterfeesten
en nog heel veel meer op 136 pagina’s

Dorpsagenda