Marktplaats Spijk groot succes !

Marktplaats Spijk groot succes!!

Zaterdag 15 augustus 2020 was ons dorp voor 1 dag omgetoverd tot 1 grote marktplaats! Weermannen en -vrouwen werden het in de aanloop naar zaterdag niet eens… de één zei een wolkje met een zonnetje, de ander dacht toch dat er een drup regen zou vallen. Uiteindelijk bleek het een stralende dag. Zeker vanwege het weer, maar voorál vanwege de gezelligheid en het enthousiasme van alle deelnemers en bezoekers! Er moet veel werk verzet zijn door alle ruim 75 deelnemers. Zolders leeghalen, spullen uitzoeken, opritten werden schoongeveegd, tenten opgebouwd en vlaggen opgehangen. Er werd door deelnemers op veel plekken goed invulling gegeven aan de RIVM richtlijnen door de inrichting van de oprit, maar ook door het aanbieden van handgel of desinfecfiemiddelen.
Qua handelswaar was gisteren (bijna) alles te koop in Spijk. Er was een bonte verzameling van huisraad, zelfgemaakte spullen zoals armbanden of mondkapjes, speelgoed, eten zoals ijs en koffie, kleding en schoenen, tot aan loten voor het winnen van mooie prijzen te koop. Veel van deze spullen hebben binnen of ver buiten Spijk een nieuwe eigenaar gevonden. De muzikale noten uit het draaiorgel verhoogden de toch al positieve sfeer!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en willen iedereen, zowel deelnemers als bezoekers, heel erg bedanken voor hun deelname en inzet!

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk

Foto’s Jan Doeke Pijper:

Foto’s Adri van Kooten:

Dorpsagenda