Ondersteuner zorgzame dorpen

Even voorstellen
Mijn naam is Anja Afman en ik ben sinds 17 juni, ondersteuner zorgzame dorpen voor de zes noordelijke dorpen van de gemeente Delfzijl.

Wat doet een ondersteuner zorgzame dorpen?
De naam zegt het al, de zes dorpen willen graag zorgzame dorpen zijn en hebben daar al veel zorgprojecten voor opgestart, ieder dorp op zijn eigen wijze. Als ondersteuner ben ik in dienst van alle zes dorpen, Spijk, Holwierde, Bierum, Losdorp, Godlinze en Krewerd.

Individuele maar ook groepen inwoners kunnen een beroep doen op de ondersteuner zorgzame dorpen, ik ben bereikbaar voor vragen op het gebied van zorg en welzijn voor jong en oud, maar bied ook een luisterend oor voor wie dat nodig heeft. Ook zal ik het schakelpunt zijn tussen informele en formele zorg en meewerken aan het versterken van de informele zorg in alle zes de dorpen.

Vrijwilligers begeleiden en het signaleren van hulpvragen behoort tot mijn taak.

Alle dorpen hebben een gezamenlijk doel, ze willen graag dat jongeren, ouderen en kwetsbaren zo lang mogelijk in het eigen dorp en hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Het dorp regelt het zorgen voor elkaar en doet dat zoveel mogelijk samen. Daar mag ik een onderdeel van zijn, door te ondersteunen, daar waar het nodig is.

Mijn werktijden zijn
Dinsdag, woensdagochtend en donderdag en op afspraak.

telefoon: 0630262737
e-mail: noordelijkedorpen@gmail.com

Ondersteuner zorgzame Dorpen
Anja Afman