Tentoonstelling ‘Dit is mien laand’ feestelijk geopend

Tentoonstelling ‘Dit is mien laand, 100 jaar De Ploeg’ feestelijk geopend
De leerlingen van groep 5 t/m 8 van Cbs de Borgstee hebben meegedaan aan het project ‘Dit is mien laand, 100 jaar De Ploeg’. Het Groninger kunstcollectief De Ploeg bestaat dit jaar 100 jaar. Ter ere hiervan heeft dhr. T. Poppinga (Erfgoedmeester) een vakoverstijgend lesproject ontwikkelt.
De leerlingen kregen in de introductie het verhaal en ontstaan van De Ploeg te horen. Het waren jonge kunstenaars die in Groningen iets nieuws wilden ontwikkelen. Ze wilden de Groninger kunst ontginnen. Het idee was om het Groninger land om te woelen, vandaar de naam De Ploeg.
Vervolgens werd er in een volgende les gekeken naar de landschapsschilderijen van De Ploeg en de vaardigheden die ze daarbij nodig hadden. Er werd een eerste oefenschilderij gemaakt op een kleiner stuk papier.
Als laatste zijn de leerlingen het Groninger land ingegaan en hebben ze een groter schilderij geschetst. Deze hebben ze vervolgens in de klassen verder afgemaakt.

Alle schilderijen zijn vanaf nu te bewonderen in de bilbiotheek.

Foto’s van de openingshandeling en een hele kleine impressie van de prachtige schilderijen.

Liset Haze
CBS De Borgstee

*Foto’s Linda Scheltens

Dorpsagenda