Afsluiting van Steunstee en de Soos

Gistermiddag ( de 16e mei) reden we klokslag 1 uur, met een grote bus gevuld met 46 Spieksters, voor ons reisje naar Onstwedde.

Voor we er erg in hadden waren we er al. Ja de tijd gaat snel als er veel te vertellen of te luisteren is. Ook ontmoet je tijdens dit uitje mensen waar je anders niet mee in contact komt, en dat is nu juist ook de bedoeling van deze uitjes.

We werden door de gastheer en gastvrouw, dhr. en mevr. Niejenhuis, hartelijk welkom gegeten. Het duurde even voor iedereen zijn / haar plekje had gevonden.

Al snel stond er koffie/ thee met een heerlijk stuk, zelfgemaakt door de gastvrouw, appeltaart met een flinke dot slagroom op de tafels.

Toen konden we luisteren naar de de gastheer! Hij vertelde anekdotes van veel gebruiksvoorwerpen van vroeger, die hier in grote aantal aanwezig zijn! Ook werden er vaak gezegden en of spreekwoorden aan toegevoegd! Het is net een (spraak) waterval die over je wordt uitgestort dus was het goed opletten zodat je niets zou ontgaan. Er is wat afgelachen!

Na nog een kom koffie / thee te hebben gedronken werd de conference vervolgd.

Jammer dat het zo koud was geworden, want de stoelen en tafels die uitnodigend buiten stonden werden nu niet in gebruik genomen, zodat het drankje binnen werd gedronken.

Rond 5 uur konden we aan tafel gaan waar we een zeer uitgebreide Westerwoldse broodmaaltijd kregen voorgeschoteld. Groentesoep met ballen uit de eigen keuken, croquet en verschillende soorten brood. Het roggebrood was overheerlijk, volgens Niejenhuis,de lekkerste die er maar te krijgen is, geen woord teveel gezegd!!!

Na het eten gaf hij nog een demonstratie van “zandtapijtstrooien’! Er werd aandachtig naar gekeken en veel vragen gesteld. Dus wie weet……….zijn er nieuwe talenten ontdekt onder de Spieksters!!!

Toen was het helaas al weer tijd om in de bus plaats te nemen en weer naar Spijk terug te rijden.

Er zijn in de bus flyers uitgereikt met alle activiteiten die in Steunstee worden georganiseerd voor het nieuwe seizoen. O.a. Soos; de Eetkamer; de Themamiddagen en de Spellen- middagen. Ook werden we opgeroepen om op de woensdagmorgen eens langs te komen om te genieten van heerlijke koffie/thee en van de vele goede gesprekken die er iedere woensdagmorgen worden gevoerd!

De laatste Eetkamer van dit seizoen is op 12 juni a.s. Woensdagmorgen de 13e juni is de laatste inloopochtend voor de vakantie.

We starten weer op 5 sept. met de inloopochtend.

De chauffeur werd door ons allen bedankt en met een tot ziens namen we in Spijk afscheid van hem.

Na iedereen een goede zomer te hebben gewenst, namen we afscheid van elkaar en nog een bedankje voor de organisatie!

Namens Soos en Steunstee
Pie Pijper

Foto’s Klaas Hofstee

Dorpsagenda