Tea in the tent!

Het idee was geboren bij Piet; de tent voor Priegeldorp zou er al op zondag staan, waarom niet iets organiseren, gewoon, omdat het kan? Het werd een high tea, een “Tea in the tent”.

Gisteren was het zover. Vanaf half drie was iedereen welkom in de Priegeltent met of zonder meegebrachte lekkernijen. Er was koffie of thee, waarbij zelfs de verse munt aanwezig was. Niets was aan het toeval overgelaten, overal stonden etagères met zoete of hartige gerechtjes, voorzien van een etiket; glutenvrije amandelkoek, aardbeien trifle, hartige taart, komkommer sandwiches, scones en muffins. Het was er allemaal, begeleid door gezellige accordeon muziek van de Olinga’s uit Bierum.

De opkomst was in eerste instantie een beetje teleurstellend, maar telkens druppelden er weer nieuwe mensen met nieuwe culinaire hoogstandjes binnen, zodat er uiteindelijk toch 70 mensen zijn geweest, die met een kopje koffie of thee en het lekkers konden bijpraten over de vakantie of andere dingen. Het zomerse weer, in combinatie met de lange tafels, de muziek, en de mensen, deed bijna geloven dat we in la douce France waren beland. Menig passerende fietser keek geïnteresseerd richting tent, niet helemaal wetende dat ook zij van harte welkom waren.
De woorden waren lovend: “dit moeten we vaker doen”, “wat gezellig”, “zo moet het zijn”, “lekker”, “goed idee”, “met dat stamppot eten, was het ook zo leuk”.

Ik hoop dat dit soort initiatieven nog vaak zullen ontstaan en tot uitvoering zullen worden gebracht.

Zwanny, Bouke, Beitske, Truus en alle anderen die ik nu waarschijnlijk vergeet, bedankt voor het organiseren van deze leuke middag!

2 gedachten over “Tea in the tent!

 • 10 augustus 2015 om 17:24
  Permalink

  Hulde aan de organisatie!!het was super!

 • 11 augustus 2015 om 16:38
  Permalink

  tjonge, wat een keus !!
  ziet er gezellig en lekker uit !

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda