Prachtige zonsondergang als voorbode voor vallende sterren

Ik had de keus .. of de auto pakken en een landschap met deze zonsondergang pakken of zoals meestal het geval is de molen kieken met een mooie lucht. De lucht was namelijk net als een paar dagen geleden helemaal geel. Alleen nu waren de wolken net vlammen en hingen ze voor een deel achter de molen. De achtergrond was helaas niet helemaal bedekt met wolken. Geel werd licht oranje en het werd al snel geel-rood. Een prachtig gezicht.

In de dagen rondom donderdag 13 augustus bereikt de meteorenregen van de Perseïden haar hoogtepunt. De omstandigheden lijken zeer gunstig als ik nu naar de hemel kijk. De voorspelling is dat in de late nacht van woensdag op donderdag het vrij helder wordt en het is nieuwe maan. Op veel plaatsen kunnen dan tientallen vallende sterren worden waargenomen! Dat wordt dus vanavond lekker onder een dekentje in de tuin zitten.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda