Gebrek aan gastvrijheid


De afgelopen zaterdagen zie ik nogal wat Duitse auto’s beladen met fietsen, onzeker voor mijn huis voorbijkomen. Ook in het dorp lijken veel Oosterburen volslagen de weg kwijt. Dat is natuurlijk gemakkelijk te verklaren, de N33 is de afgelopen zaterdagen vanwege onderhoudswerkzaamheden afgesloten geweest. Toch bleef het mij intrigeren waarom de badgasten zo zoekende waren.
Gisteren ben ik naar de veerhaven van de Borkumlijn gereden en mijzelf voorgesteld dat ik een nietsvermoedende Duitse toerist was op weg naar huis. Bij de rotonde met aansluiting op de N46 is geen enkel omleidingbord. Ook is daar niet aangegeven dat de N33 is afgesloten. Vervolgens ben ik langs Pouw naar de N33 gereden. Daar aangekomen is de N33 afgesloten en ontbreekt er een omleidingbord richting de A7. Slimme Duitsers vinden de secondaire weg langs Google om vervolgens in Spijk te stranden.
Begrijpelijk, je kan van iemand uit Keulen toch niet verwachten, dat hij of zij weet, dat je binnendoor via Bierum naar Delfzijl moet rijden, om vandaar dwars door de stad de weg naar de A7 te vinden.
Als we willen dat het ooit wat met het toerisme in Groningen wordt, zal de overheid gastvrijer met onze bezoekers moeten omgaan.

2 gedachten over “Gebrek aan gastvrijheid

  • 2 augustus 2015 om 09:01
    Permalink

    Inderdaad een grote puinhoop, ze zijn duidelijk in gebreke gebleven. het gaat dan over vier weekenden en een zaterdag.

  • 2 augustus 2015 om 10:08
    Permalink

    Beste Piet Jan
    Heb je verhaaltje gelezen en ik begrijp je frusstratie, als er aan de weg gewerkt moet worden geeft dit overlast. Wat mij als brabander opvalt is dat als er hier omleidingen zijn deze meestal zeer fors zijn, en kan men een stukje vergeten. Piet Jan wat ik me verder afvraag is gaat er ook een mailtje naar bereffende instantie (Provincie/ Gemeente) of blijft het alleen maar jammeren en klagen. Als we de betrffende organisatie op de hoogte brengen van het tekort kan men hier lering uit trekken. Als laatste zou ik willen opmerken dat ik nog nooit een onzekere Duitser ben tegen gekomen wel vriendelijke.

    Ben

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda