duidelijkheid over regeling waardevermeerdering (4000 euro regeling)

Gisteren werd er in Pro Rege een voorlichtingsavond gehouden door de Groninger Bodem Beweging. Er ontstond tijdens de vergadering onduidelijkheid over de werking van de subsidieregeling. Veel bezoekers betoogden dat de factuur van de aannemer of installateur voorgeschoten moet worden.

Vanmorgen heb ik navraag gedaan bij het SNN, de uitvoerder van de subsidieregeling. SNN betaalt uit op basis van de factuur en niet op basis van de offerte. Na het indienen van de offerte krijgt de aanvrager bericht of SNN akkoord gaat. Het is TOEGESTAAN voordat de werkzaamheden zijn uitgevoerd een factuur van de aannemer/installateur in te sturen. Na de uitbetaling van de subsidie, kunnen de werkzaamheden worden uitgevoerd. Toen ik opmerkte dat dit frauduleus was, werd mij nogmaals nadrukkelijk verzekerd, dat deze handelwijze toegestaan is.

Piet-Jan Schalk

5 gedachten over “duidelijkheid over regeling waardevermeerdering (4000 euro regeling)

 • 27 november 2014 om 20:16
  Permalink

  Nou, om eerlijk te zijn krijg ik hier toch wel een beetje jeuk van… Ik had begrepen dat de NAM “ruimhartig” om zou gaan met subsidies voor aardbevingsschade en de waardevermeerdering dmw isolatie ed., maar als ik het bovenstaande zo lees, klinkt het allemaal behoorlijk pietepeuterig, en ben je afhankelijk van de “nukken” van een uitvoerend orgaan of een en ander doorgang kan vinden of niet…

  Dit land is schathemeltje rijk geworden van de gasbaten, en zelfs als iedereen in de provincie die € 4000,- zou claimen is het voor de de NAM nog een fooi…

 • 28 november 2014 om 11:14
  Permalink

  Ja Onne je moet er wat voor doen, maar wat ik zo bezwaarlijk vind als je een factuur hebt maar geen voorzieningen er van hebt laten uitvoeren kun je het geld zo in je zakken steken.Als je als voorbeeld 8 panelen laat plaatsen komt er jaarlijks 1600 kwh binnen (8x250x.8). Dit brengt op 1600x.21=336 euro en dit komt jaarlijks binnen.En met die 8 panelen ben je nog niet aan de 4000 euro dus nog wat dubbelglas en het word nog meer.Dan de maar hopen dat het recht zal zegevieren en de rechter een andere mening is toe gedaan als de NAM en die een betere waardevermindering zal toekennen.Blijven vechten voor het onrecht zal mogelijk toch worden beloond.

  Ben

  • 28 november 2014 om 12:00
   Permalink

   “die een betere waardevermindering zal toekennen”

   Ehm, ik denk dat je “waardevermeerdering” bedoelt… 😉

 • 28 november 2014 om 12:57
  Permalink

  goed gecorrigeerd Onne blijkt maar weer dat een mens zich ook kan vergissen en foutjes kan maken.
  Fijn weekend Ben

 • 28 november 2014 om 14:30
  Permalink

  Onne het is toch waardevermindering die de rechter moet bepalen,zie dagblad van het noorden van 28 november. Een megaclaim namens 1000700 huizen bezitters.
  groetjes Ben

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda