poolster wint laatste thuisduel 2014

Het was koud op sportpark Oldencate  deze laatste zaterdag in november. Tevens de laatste thuiswedstrijd van onze jongens dit kalenderjaar. De tegenstander van vanmiddag was Noordpool uit Uithuizen. Een derby, dit stond vorige week in een regionaal blad. Toch was dit de eerste competitiewedstrijd ooit tussen beide ploegen. Misschien dat het nog een derby wordt. Als je op de ranglijst kijkt zou Poolster dit klusje eigenlijk wel moeten kunnen klaren, maar zo werkt het niet altijd.

De eerste grote kans was wel voor de Spijksters, al na twee minuten kwam Dennis van Dijk al vlak bij de goal van de tegenstander. Zuur was het dan ook toen Marcel Werkman ( Kees Dijkman bleef met een liesblessure aan de kant ) twee minuten later de bal uit het netje moest rapen. Noordpool zette na vier minuten  een onverwachte 0-1 op het scorebord.

Poolster raakte hierdoor absoluut niet in paniek. De Spijksters waren de voetballende ploeg en iedereen was dan ook overtuigd dat het wel goed zou komen. Kansjes waren er voor Johan de Groot en Dennis van Dijk. Toch bleef Noordpool tot de dertigste minuut op voorsprong. Het was Julian Bos die de gelijke stand op het bord zette. Hij scoorde beheerst uit een mooie aanval.

Noorpool kwam sporadisch in de zestien van Poolster, maar was dan wel gelijk gevaarlijk. Ze speelden op een Engels manier werd er aan de kant gezegd.  Poolster speelde het langzamerhand bekend wordende spelletje met veel geduld, het vertrouwen is groot. Toch was het in de eerste helft nog vaak te slordig. Met een gelijke ruststand mochten we even uit de snijdende kou naar binnen.

Poolster speelt in de tweede helft naar hun favoriete doel, richting kantine. Ik neem positie schuin achter het doel. Hier moet het gebeuren. En zo gaat het ook. Poolster begint echt los te komen, het combinatiespel is veelbelovend. Noordpool komt er nu helemaal niet meer uit. Johan de Groot wordt naar de grond gewerkt, Hans Bulthuis uit Siddeburen wijst nog niet naar de stip terwijl dit absoluut terecht zou zijn geweest. Er wordt niet gemopperd maar gewoon doorgevoetbald.

Een doelpunt kan niet lang meer uitblijven, in de zestigste minuut schuift Robin Uilhoorn na een sublieme actie van Julian Bos de bal droog in het doel. De ban is gebroken. Zes minuten later knalt Johan de Groot de bal flinterhard tegen de lat, nog in dezelfde minuut is Robbert Kok even in de war met z’n benen. De 3-1 ligt op de loer. Noorpool wordt stuk gespeeld.

Het is nu genieten, Poolster blijft voetballen en schotelt het publiek de ene na de andere mooie aanval voor. Julian Bos is op de brommer wordt gezegd en is een plaag voor z’n directe tegenstander. Dan wordt Johan de Groot voor de tweede keer tegen het gras gewerkt. Nu wijst Bulthuis wel naar de stip. Dennis van Dijk maakt er 3-1 van. De wedstrijd is gespeeld.

Danny Wiersum, in het veld gekomen voor Robbert Kok knalt de 4-1 binnen, een geweldig doelpunt. Poolster ruikt bloed en verzwakt niet. Noordpool kan alleen nog maar aan de handrem trekken, zo kan Dennis van Dijk z’n tweede strafschop binnenschieten, 5-1.

Marco Dijkstra en Gijs de Weerdt komen nog in het veld. Ondanks de kou blijven de Oldencaters doorgaan, ook het publiek zoekt nog niet de warme kantine op, er gebeurt te veel. Julian Bos wordt na z’n zoveelste weergaloze actie neergelegd. De derde strafschop. Dennis van Dijk laat dit over aan Julian Bos, jammer genoeg stuit hij op de doelman. Hij had deze goal na een uitstekende wedstrijd dik verdiend.

Poolster boekt in de laatste thuiswedstrijd van 2014 een prima overwinning. Als alles verder volgens de voetbalregels verloopt gaat onze club de winterstop in op een dik verdiende derde plek in 4C.