Subsidie voor waardevermeerdering woningen opengesteld (vierduizend Euro regeling) zo werkt het.

Naar aanleiding van mijn column van een aantal weken geleden: 4000 Euro voor u heb ik veel vragen van dorpsgenoten gekregen over de werking van de regeling. Op dat moment was slechts bekend, dat informatie hierover na 5 november zou worden bekendgemaakt. De volledige regeling en de wijze van aanvragen vindt u hieronder.
Piet-Jan Schalk

Locatie(s):
Gemeente Appingedam
Gemeente Bedum
Gemeente Ten Boer
Gemeente Delfzijl
Gemeente Eemsmond
Gemeente Loppersum
Gemeente De Marne
Gemeente Slochteren
Gemeente Winsum
Vanaf donderdag 6 november 2014 is de tijdelijke regeling voor waardevermeerdering van woningen opengesteld. Met ingang van deze datum kunnen huiseigenaren in negen Groninger gemeenten (Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Bedum, Winsum, Slochteren, Eemsmond, Ten Boer en De Marne) een tegemoetkoming krijgen van maximaal 4000 euro voor energiebesparende of -opwekkende maatregelen. Daaronder vallen ook de woningbouwcorporaties die huizen bezitten in deze negen gemeenten.

Wanneer kom ik in aanmerking?
U moet woningeigenaar zijn in één van de volgende negen gemeenten: Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Bedum, Winsum, Slochteren, Eemsmond, Ten Boer en De Marne. Daarnaast is minimaal één van de onderstaande opmerkingen op u van toepassing:

U heeft een schriftelijk advies gekregen van de NAM voor bouwkundig versterkende maatregelen.
U bent eigenaar van een woning in de negen gemeenten waaraan de NAM aardbevingsschade van meer dan 1.000 euro heeft vastgesteld in categorie A of B.
U heeft een woning gekocht binnen de negen gemeenten op of na 17 januari 2014.
U heeft een nieuwbouwwoning binnen de negen gemeenten opgeleverd gekregen op of na 17 januari 2014.
Welke maatregelen worden vergoed?
De volgende energiebesparende of- opwekkende maatregelen worden vergoed:

Dak-, vloer- en gevelisolatie
Zonnepanelen en zonnecollectoren
Muurisolatie
Zonneboiler
HR ++(+) glas -Warmtepomp
Combiketel met hoog rendement
Warmte- koudeopslag
Technieken voor warmteterugwinning
Het verkrijgen van een Energie Prestatie Advies
Waar kan ik aanvragen?
De regeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Bij het SNN kunt u uw aanvraag indienen. Op de website van het SNN vindt u informatie en de voorwaarden van de regeling, inclusief hoe het geld moet worden aangevraagd. Ook is er een speciaal telefoonnummer (050 – 522 46 24) en mailadres (waardevermeerdering@snn.eu) waar u met vragen terecht kunt.

De tijdelijke regeling voor waardevermeerdering geldt vanaf 17 januari 2014. Dus ook huiseigenaren die al energiebesparende maatregelen hebben getroffen en betaald kunnen (een deel van) hun geld terugkrijgen. De regeling die nu van kracht is geworden, loopt door tot de definitieve klaar is. Daaraan wordt door de Dialoogtafel al gewerkt.

Waarom deze regeling?
De provincie heeft de tijdelijke regeling op verzoek van de Dialoogtafel uitgewerkt. De regeling is bedoeld als compensatie voor overlast en schade door aardbevingen. Zij is gebaseerd op het advies van de Commissie Meijer aan de provincie Groningen en het akkoord Herstel van Vertrouwen en Vertrouwen op Herstel, dat de negen gemeenten, de provincie, het Rijk en NAM in januari 2014 sloten. Voor de maatregelen is voor een periode van vijf jaar 125 miljoen euro beschikbaar.

11 gedachten over “Subsidie voor waardevermeerdering woningen opengesteld (vierduizend Euro regeling) zo werkt het.

 • 6 november 2014 om 10:32
  Permalink

  Beste Piet.
  Het door u vermelde telefoon nummer is niet in gebruik.Heb diverse malen geprobeerd maar telkens het bericht NIET IN GEBRUIK.
  Daar kunt u niets aan doen , maar mogelijk heeft u contacten waar wel het juiste nummer bekent is, de site van snn kan ik ook niet vinden zetten ze ons dan bewust op het verkeerde spoor.
  Ben

  • 6 november 2014 om 10:40
   Permalink

   Ik zou even de provincie bellen.

   Piet-Jan

 • 6 november 2014 om 11:02
  Permalink

  het juiste nummer is 050 5224924 heb zojuist contact gehad.
  Piet sorry maar de 9 is met het staartje naar beneden en bij de 6 staat hij omhoog.
  Ben

  • 6 november 2014 om 12:22
   Permalink

   Beste Ben,

   Ik ken het verschil tussen een 6 en en 9. Voor mijn informatie ben ik ook afhankelijk van instanties. Op de door deze instanties verstrekte gegevens moet ik mij baseren.
   Wel bedankt voor het juiste nummer.

   groet Piet-Jan

 • 8 november 2014 om 10:15
  Permalink

  een driewerf hoera …. wat een mooie warme regeling.

  net als kikkertjes in een bak met lauw water … nog even en we slapen hier.

  zou onze stapel stenen er ook 4000 euro in waarde door stijgen …. er ineens beter verkoopbaar door worden? wie wordt hier beter van?

  om maar in het thema te blijven …. Groningen DREAM ON!

 • 8 november 2014 om 18:25
  Permalink

  Ik denk dat ze in de provincie Limburg stinkend jaloers zijn. Daar hebben ze ook jaren brandstof uit de grond gehaald en nada noppes gecompenseerd gekregen.Gebruik de 4000 euro voor isolerende voorzieningen en de 4000 euro worden meer want je hoeft minder aan de energie kosten te betalen.
  En wat zou gemakkelijker verkopen een huis met hoge energie lasten of een met lage energielasten. Je kunt overal pessimistisch over zijn maar kijk even verder wat elders gebeurd. En ja ik ben ook niet blij van die bevingen,maar alles op hout en kolen stoken wordt het er ook niet schoner op. En tot slot wil men van die bevingen af zal het malieveld in den haag dagen zo niet weken massaal in de kleuren van Groningen moeten kleuren.

  Ben

  • 9 november 2014 om 10:34
   Permalink

   dream on ben, dream on

 • 9 november 2014 om 10:51
  Permalink

  Vriend Jan,
  Natuurlijk heb je gelijk dat ons met deze subsidie een bot wordt toegeworpen.. Voor deze regeling geldt echter NIET, dat je moet afzien van verdere rechten en claims. . Het lijkt mij derhalve nogal stom niet gebruik te maken van deze regeling. Hierbij wil ik dan ook iedereen oproepen, dubbele beglazing of een nieuwe ketel of zonnepanelen van het subsidiegeld te laten installeren.

  Piet-Jan Schalk

  • 9 november 2014 om 10:59
   Permalink

   Zo is het maar net! Beter iets dan niets, moet je maar denken… Als je je gevel laat isoleren, om maar eens iets te noemen, scheelt dat aanzienlijk in de stookkosten, dus dat lijkt me pienter zat…

 • 9 november 2014 om 13:24
  Permalink

  Beste Jan
  dromen doe ik maar niet over de bevingen, maar wel over een lagere energie rekening. Naar mijn gevoel krijg ik dan geen bot toegeworpen maar een tegemoetkoming voor het ongemak wat veroorzaakt is door een beving/trilling.
  In Limburg niets he geen schade herstel geen tegemoetkoming en is het daar nauw beter geworden naar het sluiten van de mijnen. Zijn de leef en woon omstandigheden verbeterd, nee he . Ik zou zeggen Jan pak die 4000 euro en vecht verder voor meer maar droom er niet van.

  Ben.

  • 9 november 2014 om 15:29
   Permalink

   Zo ervaar ik het ook! En bot of niet: mijn goede vader zei altijd:

   “Wie het kleine niet eert,
   is het grote niet weerd.”

   of deze:

   “Zuinigheid met vlijt,
   bouwt huizen als kastelen,
   en die zich niet op tijd verschoont,
   krijgt luizen als kamelen…”

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda