De Molen Ceres op de Koffie-ochtend

Op woensdagmorgen 19 november is de jaarlijkse gezamenlijke Koffie-ochtend van de Bibliotheek en de Steunstee geweest.

Dit keer is de Molen Ceres het onderwerp voor de trouwe groep bezoekers. De man van het Groninger Landschap die leiding geeft aan de restauratie van de Molen is Douwe van der Zee. De koren- en pelmolen Ceres heeft uitzonderlijk veel authentiek materiaal behouden. Daarom is ervoor gekozen om aangetaste balken niet in hun geheel te vervangen maar zoveel mogelijk te repareren.
In het publiek zijn veel mensen die de Molen van binnen kennen. Zo vertelde een mevrouw, dat zij in april 1945 als kind naar boven mocht in de Molen. De mensen konden dan boven buiten kijken hoe de bevrijders aankwamen uit de richting Usquert.
Na afloop kreeg iedereen een kommetje warme of koude zelfgemaakte Krentjebrij met zwarte bessensap. Een herinnering die even echt te proeven viel.

Marjan Kramer

Dorpsagenda