Verstrooide voetbalsupporter


Vaak bezoek ik de voetbalwedstrijden van het eerste elftal van Poolster. Gisterochtend keek ik op de website van de club naar het programma. Mijn helden moesten het opnemen tegen Noordwolde.
Via Google Maps zag ik tot mijn schrik, dat Noordwolde op de grens van Friesland, Groningen en Drenthe ligt. Ruim 100 kilometer hiervandaan. Om nou 200 kilometer te rijden voor een voetbalwedstrijd, ging mij toch iets te ver.

Achteraf kwam ik erachter dat onze elf matadoren op nog geen twintig kilometer van Spijk moesten aantreden. Een fikse blunder van mijn kant, want ik ben daar zelf eerder geweest. Het is een voetbalveld midden in het open landschap, altijd winderig en koud.

Toen ik hoorde dat de wedstrijd veel te laat was begonnen omdat de scheidsrechter naar het verkeerde Noordwolde was afgereisd, kon ik een lichte glimlach niet onderdrukken.