Spijk in het donker (Column)

De afgelopen tijd is het een drukte van jewelste bij Steunstee. De vrijwilligers zijn druk met verfkwasten in de weer. De radiatoren krijgen een fris lakje. Ook is men actief met het aanleggen van de jeu de boulesbaan. Spijk.net heeft er uitgebreid over bericht. Het klinkt natuurlijk magnifiek; petanque in Spijk.

Toch moest ik me wel even achter het oor krabben, toen ik de berichten op spijk.net las. Jeu de boules is bij ons Nederlanders niet erg populair. Als ik op Google jeu de boulesbaan opvraag, krijg ik een aantal resultaten, het laatste van 2007 en voorlaatste van 2003.
Onder naturisten daarentegen is jeu de boules ongelooflijk populair. Een eenvoudige zoekopdracht op jeu de boules en naturisme levert maar liefst 647.000 resultaten op. Dit geeft wel aan hoe de sport floreert onder textielvrije recreanten. Toch is dit niet mijn grootste zorg. Ik zie de deelnemers aan Steunstee niet direct piemeltje naakt een balletje gooien.
Waar ik me echt zorgen over maak, kunt u zien op de foto bij deze column. De baan wordt tegen het elektriciteitsverdeelstation van Essent gebouwd. Fanatieke sportbeoefening hoort bij alle leeftijden. Ik zie het al gebeuren, in het heetst van de strijd, probeert iemand met kracht de bal van een tegenstander weg te kaatsen. De stalen bal slaat dwars door de muur van het elektriciteitshuisje en Spijk zit zonder stroom.
Ik geloof dat nu mijn fantasie een loopje met me neemt. Laat ik maar eindigen met de complimenten voor alle vrijwilligers van Steunstee en de wens dat zij veel plezier beleven aan dit geweldige initiatief.

Dorpsagenda