MODDER


De agrariërs halen in deze dagen volop de oogst binnen. Als gevolg daarvan worden de wegen bevuild met een dikke laag modder. De meeste akkerbouwers doen hun uiterste best, de overlast voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, maar desondanks zijn de wegen hier en daar verandert in een modderpoel. Maar goed, het hoort erbij als je zoals wij Spijksters wonen in een landbouwgebied.
Afgelopen weekend bezochten we mijn broer en schoonzus, die op de Zuid-Hollandse eilanden wonen. Je wilt daar natuurlijk niet met lege handen aankomen. Op vrijdag reden we naar de boerderijwinkel in Wirdum om een bakattribuut te kopen voor mijn familie. We reden binnendoor en stuitten op een gigantische hoeveelheid bagger. Neergelegd door een maïs oogstende boer. Tijdens het uitstappen raakte mijn broek zwaar gemodderd van de braggel waarmee mijn auto besmeurd was. Het is beslist niet mijn favoriete hobby, maar bij thuiskomst heb ik de auto toch maar gewassen, want met zo’n vieze auto wil je natuurlijk niet bij je familie aankomen.
Vol goede moed vertrokken we zaterdagochtend met een schone auto richting Goeree Overflakkee. Tussen Oosteinde en Roodeschool was het weer een modderbende op de weg. Voordat we de N46 opdraaiden zat de auto alweer compleet onder de modder.
Mijn familie woont aan een landelijk weggetje tussen de velden met maïs en bieten. Ik parkeerde onze auto naast hun auto’s, de meest smerige voertuigen die ik ooit gezien heb.

2 gedachten over “MODDER

  • 1 november 2012 om 08:49
    Permalink

    Had de auto dan niet gewassen dan was het niet zo opgevallen toen jij je auto ernaast zette.

  • 2 november 2012 om 15:39
    Permalink

    Je hebt de tekst niet goed gelezen

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda