Zuur , zuurder , zuurst

Voetbal is emotie. Dat bleek vanmiddag maar al te goed. Met negen man waren we beter dan de elf van Marum. Toch trokken we in de 92e minuut aan het kortste eind. De lucht was er uit. Poolster had alles gegeven maar kreeg twee minuten voor het einde het deksel op de neus.
Zuur, erg zuur. Ook Marum bevestigde dat ze met teveel punten huiswaarts keerden.
Het positieve van vanmiddag was dat Poolster weer liet zien over mentale weerbaarheid en inzet te beschikken. Er was niemand iets te verwijten. De ploeg vocht voor wat het waard was.

Marum was tot dusver nog ongeslagen. Een jonge frisse ploeg. Op dit moment bezetten ze de tweede plek op de ranglijst. Poolster zit in een mindere fase. Een fors verlies tegen Gronitas en vorige week een slechte pot tegen de Pelikanen.
Dennis Smit staat als centrale verdediger. Richard Hofstee is afwezig deze middag. Verder wordt Ronny weer geplaagd door een rugblessure en Jeroen stond met een lichte griep in het veld. Hilbert staat rechtsback. Joep speelt op het middenveld. Daardoor zit Richard Dijkman op de bank. Poolster begint best goed aan de wedstrijd. Vanaf het begin zit er meer voetbal in dan de laatste twee weken. Er is nog wel onnodig balverlies maar ik heb het gevoel dat we weer beter voetballen.

In de achttiende minuut scoort Marum. Op advies van grensrechter Klaas Kooistra wordt de treffer geannuleerd wegens buitenspel. In de aanval daarop had Joep absoluut de bal in het doel moeten schieten. Hij schiet voorlangs. Dit soort kansen mogen we niet laten liggen.

Na een half uur spelen haalt Vincent een aanvaller onderuit en krijgt terecht rood ( zie foto ).
Uit de vrije trap vliegt de bal, van richting veranderd door de muur, in het doel. We staan met tien man en 0-1 achter. Een moeilijke missie. Zo gaan we ook de rust in.

Na de thee zien we een wilskrachtig Poolster. We zoeken de aansluitingstreffer. Marum heeft het moeilijk tegen de tien Spijksters. Bakker kopt de bal binnen. Het is opvallend hoe gevaarlijk we met het hoofd zijn. We staan weer gelijk. We spelen beter dan Marum. Poolster krijgt kansen. Johan en DvD kunnen Poolster op voorsprong zetten , maar dit lukt niet. Natuurlijk krijgt Marum ook kansjes, maar ook deze worden niet benut.

De wedstrijd wordt feller. Er wordt nagetrapt op Marcel. De goed fluitende scheids ziet het niet. Hilbert duwt de dader naar de grond. Dom. Hij had al geel. De scheids kan niks anders dan hem z’n tweede geel geven. Poolster moet verder met negen man. Marcel praat door tegen de scheids. Hij krijgt ook geel. Jeroen zegt ook nog wat, ook geel. Later in de bestuurskamer praat ik er nog even met de arbiter over. Hij betreurde het gebeuren maar kon weinig anders doen. Het wordt nu toch wel eens tijd dat we slimmer worden in deze situaties. We hebben een smalle selectie en we kunnen soms amper elf voetballers op de been brengen die op dit niveau kunnen acteren. Er zit groei in het elftal maar op dit moment moeten we alle zeilen bijzetten. Onnodige schorsingen kunnen we ons niet veroorloven.

Gek genoeg voetbalt Poolster met negen man beter dan Marum. Er komen ongekende krachten vrij. Marum wordt terug gedrongen. Poolster krijgt kansen. Het is Joep die Poolster op 2-2 kopt. De ontlading is groot. Iedereen knokt zich leeg. Poolster zet aan. De uitstekende DvD wordt gewisseld. Hij ligt uitgeteld op het veld. De jonge Tom Dijkman is zijn vervanger. Erik is dan ook al naar de kant gehaald. Richard Dijkman neemt zijn positie in.

In de laatste minuut is de lucht er finaal uit. Er wordt niet meer uitgestapt. Marcel zit er nog wel aan, maar de bal wordt onberispelijk binnengeschoten. We verliezen. Onverdiend. Er is niemand iets te verwijten. Zuur, zuurder , zuurst.

Dorpsagenda