Mea culpa.


Dit betekent zoveel als “het is mijn eigen schuld”.
In deze column zal ik dan ook openbaar het boetekleed aandoen.

Onze alom gewaardeerde mederedacteur Jan Hazeveld is zeer geïnteresseerd in de mening van de dorpelingen. Daartoe verschijnt er regelmatig een volksraadpleging op deze site. Dit in de vorm van een poll, die u dan aan de rechterbovenkant van spijk.net kunt vinden.
Tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement kon u uw mening geven over het stemmen en nu met het WK voetbal over de kansen van het Nederlands elftal.

Als er een nieuwe poll verschijnt, ben ik er als de kippen bij om mijn mening te geven. Zo ook bij de WK poll.
Voorafgaand aan het WK werd er volop gesproken over systemen. 5 – 3 – 2/4 – 3 – 3, de gouden ruit, enz. enz. Het getheoretiseer ging mij volslagen boven de pet en deed mijn vertrouwen in de goede afloop van de missie verdampen. Ik achtte de kans dat een Nederlander wereldkampioen snert koken zou worden dan ook vele malen hoger in, dan dat we wereldkampioen voetballen zouden worden.

Daar zat ik dan gisteravond zonder enig vertrouwen naar de wedstrijd tegen Spanje te kijken. Met het schaamrood op de kaken was ik mij bewust van mijn schromelijke onderschatting van de kwaliteiten van onze jongens. De strategische keuzes van de coach getuigen van genialiteit en een enorme intelligentie.
Ik beloof u hier plechtig nooit meer een mening te ventileren over voetbal en voortaan slechts te genieten van de strijd op het veld. Overduidelijk heb ik meer verstand van snert dan van voetbal.

Ik wens u allen een fantastisch en succesvol wereldkampioenschap voetballen toe.

(Ik weet dat ik net heb beloofd dat ik nooit meer iets over voetbal zou zeggen, maar volgens mij worden we wereldkampioen.)

Een gedachte over “Mea culpa.

  • 14 juni 2014 om 21:25
    Permalink

    Nou, nou, Piet-Jan, niet overdrijven, hè… Dat hele WK is een wedstrijd oud en nu zijn we met z’n allen om? Wereldkampioen? Zullen we het dan maar schriftelijk afdoen? Ook ik acht de kans om wereldkampioen snert koken te worden hoger in. Al was het alleen al om die hysterie die om dat voetbal heen hangt, te temperen… Het is maar een spelletje, hè… 😉

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda