de slimste mens


Dat is de naam van de televisiequiz die vrijwel dagelijks wordt uitgezonden op Nederland 2. Een drietal bekende Nederlanders gaan, onder leiding van Philip Freriks, de strijd met elkaar aan. De jurering is in handen van voormalig bijzonder hoogleraar en beroepschagrijn Maarten van Rossem. Een aantal keren per uitzending levert hij commentaar op de onderwerpen of geeft duiding.

Afgelopen dinsdag zag ik het programma en ging op het puntje van mijn stoel zitten toen de aardbevingen in Groningen aan de orde kwamen. Nadat de kandidaten de quizvragen over dit onderwerp hadden beantwoord, merkte Freriks op dat de gedupeerde Groningers 1.2 miljard aan compensatiegeld niet voldoende vonden.
De reactie van Maarten van Rossem:
“Ze zijn zeer behoorlijk gecompenseerd, er is zelfs een woning afgebroken en herbouwd. Het is een relatief niet erg dichtbevolkte streek. Er komt per jaar voor weet ik hoeveel miljarden gas uit de grond. Ik vind dat het belang van de hele volkshuishouding ruimschoots opweegt tegen de schade aan een aantal panden met schade in dat deel van Groningen. Ze mogen allemaal aardbevingsbestendige woningen krijgen van mij, dat kan makkelijk van dat geld en verder zou ik zeggen; pomp rustig door.”

Hoezo de slimste mens? Denk ik dan.
Het is maar goed dat de wetenschappelijke carrière van deze querulant beëindigd is, want uit dit commentaar blijkt, dat hem alle kennis over de situatie in Groningen ontbreekt.

Een gedachte over “de slimste mens

  • 27 juli 2014 om 09:53
    Permalink

    Zal zijn hoogleraren bul wel bij een bijzonder pakje boter hebben gekregen, zo niet nog een tijdje zegeltjes gespaard. Hopelijk komt dit persoon niet in het mooie Hoge Noorden wonen want dat brengt meer onrust dan een trilling.

    Ben

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda