Genoeg is genoeg

De laatste tijd ben ik nogal neerslachtig. Het zal de leeftijd wel zijn. Het lichaam doet niet meer wat de geest wil. Pijntjes onder in de rug, krakende knieën, een lelijk hoestje. Opstaan van de bank kost me ook steeds meer moeite, straks moet ik nog aan een sta-opstoel.
In somber gepeins weggezakt, bedacht ik me deze week, dat ik al bijna twee maanden uitsluitend op mijn luie kont zit. Eerst heb ik het EK-voetbal vanuit mijn geriefelijke bank helemaal gevolgd en daarna geen etappe van de Tour de France gemist.
Dit kan zo niet langer, kijken naar sportieve prestaties en zelf krakkemikkig worden. Ik gooi het roer helemaal om, ik laat de Olympische Spelen aan me voorbijgaan.
Ik overweeg binnenkort te vertrekken voor een actieve vakantie naar Frankrijk. Geen sigaretten, geen drank. Zwemmen, bergwandelingen, abseilen, mountainbiken, parachutespringen, daarmee ga ik mijn dagen vullen.
Vreemd, mijn vrouw zei dat ze dan dertig boeken voor me zou inpakken. “Voor de zekerheid”, zei ze.

4 gedachten over “Genoeg is genoeg

 • 23 juli 2012 om 09:18
  Permalink

  grote sterke kerel zijn ,dus niet schrijven maar doen. Maar het zal wel net zo zijn als met nieuwjaar goede voornemens maar niks doen.
  Een fijne vakantie toegewenst.
  Ben

 • 23 juli 2012 om 10:33
  Permalink

  Poolster 1 begint 2 augustus a.s. weer met de voorbereiding u bent van harte welkom.

  Een poolster speler,

 • 25 juli 2012 om 18:58
  Permalink

  Sport en beweging kan volgens mij ook dicht bij huis….
  Rondje Spiek hardlopen/ joggen samen?
  Groetjes Anita

 • 29 juli 2012 om 11:39
  Permalink

  Ik ga er vanuit dat die dertig boeken wel voor een deel gelezen gaan worden 🙂

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda