Winterbanden verplicht in Spijk

Nou dat was me vorige week wat. Glibberend en glijdend moesten we onze weg zoeken door Spijk. Een dikke laag modder bedekte de Hoofdweg Noord, de Ubbenasingel en de Willem de Merodelaan. Niets vermoedende toeristen zouden kunnen denken dat er een aardverschuiving had plaatsgevonden, met een modderstroom die alles in zijn weg heeft meegenomen.
Ook buiten het dorp zijn de wegen bedekt met modder. De bieten- en maïsoogst zijn de grootste boosdoeners.
Mijn auto ziet er niet uit op dit moment. Dankzij de ruitensproeiers zijn mijn voor- en achterruit nog transparant.
Nu wil het geval, dat ik afgelopen week een afspraak had met een vriend in Gouda. Toen ik voor zijn huis parkeerde stond hij al in de deuropening. Na een innige begroeting zei hij, “wat ziet je auto eruit, zo kan je toch nergens aankomen”.
Ik antwoordde, “In dizze tied van ’t joar, hem elks in Grün ’n bragelbak, mien jong”. Hoofdschuddend kijkt hij mij aan en zegt, “Piet-Jan, wat ben jij in korte tijd diep gezonken”.

Dorpsagenda