Ik heb niets meer van ze gehoord!!!!

De afgelopen maanden heb ik het zo vaak moeten aanhoren; “Appingedam heeft veel meer inwoners. Haren heeft wel 18000 inwoners. Met Spijk kan het nooit wat worden, wij hebben maar 1250 inwoners”.
Doodstil zijn ze nu, want de werkelijkheid blijkt zo anders te zijn. Spijk is in de verkiezing van Het Leukste Dorp Van Groningen, op een schitterende vierde plek geëindigd. Een sublieme prestatie met 167 deelnemende dorpen.
Dit resultaat is bereikt door de gepassioneerde inzet van 35 vrijwilligers, die werden gedreven door de overtuiging dat we een hoge notering kunnen bereiken. Als bijkomend voordeel is door de samenwerking de onderlinge band verstevigd en hebben we veel lol met elkaar gehad. Als dorp zijn we sterker uit de verkiezing gekomen.
Ik heb ervaren waartoe wij Spijksters in staat zijn. In minimale tijd is er een dorpspresentatie op poten gezet, die zijn weerga niet kent.
Ik hoop dat diegenen die twijfelden aan de kansen van Spijk, lering trekken uit wat er gepresteerd is en inzien wat geloof in eigen kunnen vermag. Graag begroeten we ze bij een volgende gelegenheid als medevrijwilliger.
Nou moet u niet denken dat alles wat je wilt of afspreekt, ook altijd lukt. Met ‘t Carillon had ik de afspraak dat er zaterdag op het feest, snacks zouden worden uitgedeeld.
Maar Piet, waar waren de bitterballen?