Juf Anneke Klasens 40 jaar juf!

Op donderdag 19 juli werd er wel een heel bijzonder feestje gevierd op CBS de Burcht te Spijk.

Ze vierden daar het 40- jarig ambtsjubileum van juf Klasens. Juf Anneke Klasens begon 40 jaar geleden haar carrière op de Noorderkroon. Hier heeft ze 20 jaar voor de klas gestaan. Vervolgens gaf ze 10 jaar les op de Meerpaal. Daarna werkte ze zes jaar op de Zaaier. Al deze scholen stonden/staan in Delfzijl. Na 36 jaar verliet Juf Klasens Delfzijl en ging ze les geven op CBS de Burcht te Spijk. Hier werkt ze momenteel nog steeds.

De 60-jarige juf werd `s morgens vroeg opgehaald met een prachtige auto, samen met danspartner Ger de Vries. Toen ze in Spijk aan kwamen, werden ze in het dorp opgewacht door de leerlingen van groep 3 t/m 8. Op school stonden de kleuters met mooie rozenbogen klaar om juf Klasens welkom te heten.

Toen juf Klasens uit de auto kwam, stond het nummer “Umbrella” op. Danspartner Ger pakte juf bij de arm en ze gaven een prachtige Rock & Roll show weg. De hele dag stond ook in het teken van Rock & Roll, omdat juf Klasens hier enorm van houdt. Ze danst elke dinsdagavond samen met andere dansers bij Let`s Swing te Groningen.Deze dansgroep kwam als verrassing ook nog een optreden geven. Ze waren zelfs zo enthousiast dat ze het hele publiek nog een dans hebben aangeleerd. Op het schoolplein danste iedereen op het nummer ‘Grease Lightning’ van Grease. Natuurlijk danste de jubilaris ook zelf verschillende keren op het schoolplein.

De kinderen hebben de hele ochtend verschillende spelletjes gedaan. Zo konden ze op een luchtkussen springen, ringgooien, eendjes vangen, blikgooien, enz. Tussendoor konden ze smullen van een suikerspin. Tussen de middag kregen de kinderen een broodje hamburger die ze in de klas hebben opgegeten, omdat het weer te wensen over liet. Gelukkig was het om 13.00 uur weer droog en hebben we onder grote belangstelling nog verschillende dansoptredens gezien van de kinderen en de dansvereniging.

Om 14.00 uur werd het kinderprogramma afgesloten met een lied (op de wijs van: one, two, three o` clock, four o`clock rock) die ingestudeerd was door de leerlingen. Na het lied kreeg de jubilaris nog cadeaus aangeboden. Als dank voor de geweldige dag kregen alle leerlingen van juf Klasens een discobol. De dag eindigde met een receptie.

Peter van Kooten
CBS de Burcht

Dorpsagenda