Classic meets Pop

Eindelijk was het zover . Een heus grachtenconcert in Spijk. Het ponton lag als stille getuige al een tijdje in de gracht. Als je daar langs fietste dacht je wel eens hoe het zou worden. Dat het goed zou zijn stond al wel vast, getuige de jaarlijkse druk bezochte concerten in de kerken van Bierum en Spijk.

Het korps was al geruime tijd bezig en vrijdagavond klonken de tonen vanuit ’t Loug al over de velden buiten Spijk. De generale repetitie in de regen. Het decor werd gereed gemaakt, de spanning was voelbaar, ook bij de bevolking. ”Hoop dat het zaterdag droog is”, hoorde je de mensen zeggen. Maar liefs ruim 400 stoelen werden klaargezet voor dit unieke evenement.

Want uniek was het. Om half acht waren de beste plaatsen al bezet. Het was een mooi gezicht de mensen te zien komen op deze zonnige zaterdagavond. Iedereen zocht een plekje en wachtte af wat er zou gebeuren.

De opkomst van het korps was geweldig. Van twee kanten kwamen de muzikanten aanlopen. De dames in gala, aan de arm van een mannelijke muzikant. Een luid applaus klonk op. De trotse dirigent Simon Visser leidde zijn mensen naar hun plek en het concert “Classic meets Pop “ kon beginnen.

Gastvrouw Ria van Kooten kondigde het eerste nummer aan en ruim 500 mensen konden gaan genieten. Het publiek genoot met volle teugen. Jong en oud was op dit spektakel afgekomen. Na vorig jaar , “ Het leukste dorp van Groningen”, was dit weer een hoogtepunt voor de dorpen Spijk en Bierum.

Maar liefst drie Dijkmannen, de familie was sterk vertegenwoordigd, al de vijfde generatie muzikanten,  speelden een solo. Opa sprak nog bemoedigende woorden richting concertmeester Doeke. Dit muziekstuk, “The children of Sanchez”, gaf veel mensen kippenvel. Ook Doeke-Jan en Wia speelden een solo. Ik geef het je te doen. Het moet ze wel een geweldige voldoening gegeven hebben.

Je kunt er veel over zeggen, maar je moet het gezien en gehoord hebben. Geniet van de foto-impressie. Vandaag of morgen verschijnt de film die Piet-Jan gemaakt heeft op deze site.

CBS, bedankt!

12 gedachten over “Classic meets Pop

  • 24 juni 2012 om 09:22
    Permalink

    Wat een prachtige avond, bedankt CBS, en ik hoop op meerdere openlucht concerten!!!

  • 24 juni 2012 om 09:48
    Permalink

    CBS,
    Wat hebben jullie ons in een prachtig decor een geweldige avond aangeboden.
    Spijk en Bierum hebben wederom aangetoond tot zeer grote dingen in staat te zijn op cultureel gebied.

    Tot een volgende keer.

  • 24 juni 2012 om 10:56
    Permalink

    Een fantastisch concert!!
    Je ziet dat alle mensen die mee spelen hier zelf ook veel plezier aan beleven. Ik en mijn familie hebben genoten. Volgend jaar weer toch? Wat zagen ze er ook prachtig uit.

  • 24 juni 2012 om 13:41
    Permalink

    Via het contactformulier kwam binnen:
    Maar liefst 4 Dijkmannen/vrouwen gaven een solo want ook Arenda is een
    Dijkman!!!

  • 24 juni 2012 om 13:58
    Permalink

    in een woord een geweldige avond, maar wil ook nog even noemen Harry bedankt voor altijd weer die fantastische foto’s !!!

  • 24 juni 2012 om 17:18
    Permalink

    Wat een fantastische avond , Ik heb genoten
    CBS geweldig wat jullie elke keer weer bedenken om er een muzikale en spectaculaire en bijzondere avond van te maken.

  • 24 juni 2012 om 18:57
    Permalink

    CBS bedankt voor een geweldige avond.
    Jullie allen hebben weer eens laten zien, hoe Spijk weer op de kaart staat. Het mooiste dorp van Groningen.
    Met de inzet van vele vrijwilliger en een top band en een super publiek (bijna 700 mensen?) was het een gewellige avond.

    Dan,dank,dank.

  • 25 juni 2012 om 13:22
    Permalink

    Het was een fantastische muziekavond. Zo goed als professioneel uitgevoerd. Het weer werkte prima mee en alle lof voor de vrijwiligers en de muzikanten incl. de dirigent.
    We hebben genoten. Voor herhaling vatbaar!!

  • 25 juni 2012 om 20:29
    Permalink

    geweldig zo’n mooie avond hebben jullie ons bezorgd. Het was fantastisch.
    Alle lof voor de muzikanten, en hun dirigent
    tevens voor alle vrijwilligers.
    BEDANKT

  • 25 juni 2012 om 21:24
    Permalink

    Heb de filmopname gezien: het ziet er prachtig uit en het klinkt prachtig. Jammer dat ik te ver weg woon om weer deel te kunnen zijn van deze club. Gai zo deur!
    Groeten uit Zwolle.

  • 25 juni 2012 om 22:22
    Permalink

    Super concert, mooi podium,leuke dansjes,vuurwerk, TOP. O ja die drummer lijkt wel een beetje op die van de Beatles, Ringo Starr.

  • 3 juli 2012 om 22:38
    Permalink

    Geweldig! in 1 woord. Super dat het weer mee werkte, leuke sfeer.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda