Wad&Zoo

Vrijwel dagelijks zag ik het bord langs de A7 bij het benzinestation “Mien Scheer” staan. In een lollige bui hadden een stel onverlaten van de r een t gemaakt. Bij de Ossemarkt in de Groningen hing een bord voor fietsers dat zodanig was gemodificeerd dat er ‘Rechtse Kaffers hebben voorrang’ op prijkte. Ook een hele leuke hing er in Strobosch bij de Stoboscher trekvaart.

Wad&Zooi
Deze week werd ik er door Linda op gewezen dat er bij de Gemeente Delfzijl plannen liggen om een 8 miljoen euro verslindend initiatief van de grond te tillen. In en rond het voormalig zwembad AquariOm wil men op 11.000 m² een flora -en fauna attractie neerzetten. De attractie moet volgens de initiatiefnemers zo’n 80.000 bezoekers per jaar naar de HAVENSTAD trekken. Ik heb hierover zo mijn twijfels en zou daarom dolgraag het onderliggende marketingplan/businessplan eens in willen zien. Met zoveel te verwachten bezoekers moeten ze volgens mij wel van die mini duikboten (slecht 500.000$ p/s) gaan aanschaffen en op de Eems gaan duiken om een soort Seaport Experience te ervaren. Ik vraag me af of ze er rekening mee hebben gehouden dat het water bij ons iets minder helder is dan in bv. Monaco … ik hoop van wel!

Voorlopig staat er nog niets maar ik heb mijn plakletters i al besteld want ik ga er vanuit dat die in 2014 van pas komen.

Jan G. Hazeveld

2 gedachten over “Wad&Zoo

  • 26 februari 2012 om 09:12
    Permalink

    ik kan me hier volledig in vinden jan ( en heb lekker gelachen om de verdraaide teksten ) de vorige atrakties in delfzijl het grote aquariompark met alle dingen erop en aan ( wat allang en breed weer weg is en brak ligt ) hadden volgens mij dezelfde berekeningen en zou delfzijl ook op de kaart zetten en geld op leveren , uiteindelijk is het een flop geworden en dat wordt dit ook ! , dit soort dingen wil hier niet ! mensen uit het westen etc. komen niet naar het HOGE noorden voor een atractie , laat de gemeente delfzijl het weinige geld dat ze nu hebben maar goed besteden !

  • 26 februari 2012 om 15:02
    Permalink

    ik heb altijd de gedachte gehad dat de noordeling nuchterwas en positief, maar daar begin ik aan te twijfelen. In deze tijd moeten we volgens mijn inzicht niet zo kort denkend zijn, en een voorbeeld hiervan is de eemshaven die kwam ook pas na ca.25jaar in bloei.En die verdraaide teksten komen mogelijk met carnaval nog eens te pas.En dat de westerling niet naar het hoge noorde zal komen trek ik ten zeerste in twijfel bekijk maar eens het gastenboek in pieterburen daar komen ze ook van ver dus waarom niet in DELFZIJL. Mijn motto is altijd positiefdenken en verder kijken als je neus lang is.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda