De laatste derby?

Nederland, dus ook Delfzijl moet bezuinigen. In onze gemeente zijn er 5 voetbalvelden teveel. Er worden vergaderingen gehouden , herstructurering sportaccommodaties worden deze genoemd. Vandaag speelde Poolster tegen Godlinze, hoe vaak nog? De wedstrijd van vandaag misschien wel de laatste derby. Is het nog wel een echte? Volgens de journalist van de Ommelander komen er volgend jaar ook nog vier spelers van Holwierde bij. Zo draaien we elkaar dus de nek om. Het voetbal in oud gemeente Bierum verandert.

Poolster had de voorgaande drie edities verloren. Het werd dus weer tijd. Strijd moest er geleverd worden om mee te blijven doen in deze competitie. Dit zal ook absoluut de boodschap geweest zijn in de kleedkamer. Alleen leek het er niet op het eerste kwartier. Godlinze kreeg alle ruimte. Ons middenveld was nergens en Godlinze kon naar hartenlust combineren. Geholpen door rechtsback Menno werd Godlinze in het zadel geholpen. Een vroege 0-1 . Niet weer, denk je dan.

Het spel is van beide kanten zwak te noemen. Poolster krijgt het eerste bedrijf wel genoeg kansen. De altijd sleurende en werkende Bakker heeft geen geluk. Buntjer weet soms zeer gelukkig de inzetten van Ronny te stoppen. Van Dijk mist scherpte en mist voor een leeg doel.  Gelukkig weet Erik een bal van de lijn te koppen, anders had het er bij de rust niet goed uit gezien.

Dan vlak voor rust toch de verdiende gelijkmaker. Vanaf elfmeter weet DvD via de paal binnen te knallen. Terecht.

Na de rust probeert Godlinze aan te zetten. Het lijkt er een beetje op dat dit gaat lukken. Toch is het Poolster dat weet te scoren. Met een carambole van vier keer prijs schieten weet Vincent het net te treffen. Niet veel later wordt het 3-1. Op het goed doorzetten van Bakker wordt DvD in stelling gebracht.  Hij verzuimt deze keer niet en weet door een geweldige treffer de bevrijdende 3-1 stand op het bord te brengen.

Eigenlijk is de wedstrijd bepaalt. Het niveau zakt nog meer naar een bedenkelijker peil. De neutrale toeschouwer zal absoluut niet genoten hebben. Godlinze kan geen vuist meer maken en Poolster zorgt dat de voorsprong stand houdt.

Twintig minuten voor tijd gaat de duizelige Dennis Smit naar de kant en wordt  Johan gebracht. Ook worden Johan Dijkman en Booley nog ingezet. Poolster denkt dat de wedstrijd al gespeeld is. Toch komt Godlinze nog terug op 2-3. Johan Dijkman krijgt ook nog een beste kans maar weet niet te scoren. Gelukkig fluit de scheids af. De bal blijft tenslotte altijd rond.

Dorpsagenda