Verslag boekbespreking Ynskje Penning

Op 27 oktober was schrijfster Ynskje Penning in Spijk. Ze sprak over haar nieuwste boek ‘Emo’s Labyrint’(2010). Een boek dat zich voor een deel afspeelt in deze regio. Abt Emo is een bekende naam voor velen. Mevrouw Penning is in de geschiedenis van deze monnik gedoken en kwam een aantal bijzondere feiten tegen. Abt Emo reisde in de winter van 1211-1212 naar Rome om zijn gelijk bij de paus te halen. Over die reis gaat het boek. Tijdens de lezing vertelde Ynskje Penning over de achtergronden. Bepaalde feiten zijn historisch verantwoord. Daar ging haar lezing over. Ze is in deze geschiedenis gedoken en heeft dezelfde reis als abt Emo gemaakt.
Andere dingen zijn ingevuld door de schrijfster waardoor er een boeiend en zeer prettig te lezen boek ontstond met een goede afloop. Er gebeuren veel spannende dingen onderweg. Ze gaat ruzie, omkoping, verraad en geweld niet uit de weg. Ook gaat het over vriendschap, liefde en trouw. Daarnaast schetst ze prachtige beelden van de natuur en de cultuur van die tijd.
Ook als je het boek niet gelezen had, was deze lezing heel goed te volgen en zeer de moeite waard.

Pauline van Keulen

Dorpsagenda