Gehavend Poolster drukt niet door

In het laatste gedeelte van de eerste helft had het gehavende Poolster de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. DvD schoot naast het lege doel en Richard Dijkman zag zijn inzet, terwijl iedereen al juichte, gestopt door de keeper.

Zwaar gehavend vertrokken de Spijksters deze middag richting Oldehove. Onze vereniging lijdt onder een blessuregolf. Verder waren Richard Hofstee en Johan de Groot afwezig. Ook het tweede elftal kent deze problemen. Het was dus een hele puzzel om een representatief elftal op de been te brengen in deze zes punten wedstrijd. Rene Meyer en Nick Waasdorp begonnen in de basis. Ook Niels Swart begon binnen de lijnen. Johan Dijkman werd nog opgepikt in Stedum, Richard Dijkman en Tim Sietsema begonnen op de bank. Na tien minuten kon Richard z’n trainingspak uittrekken omdat Nick met een hamstring blessure de dug-out op moest zoeken. Het zat niet mee.

Dit was de eerste twintig minuten ook duidelijk te zien. Er zat weinig lijn in het spel van de Oldencaters. OKVC kon ook geen potten breken maar kwam wel heel gelukkig op een voorsprong. Kees kon de bal niet goed verwerken en er stonden maar liefst drie man klaar om simpel de 1-0 binnen te schuiven.

Poolster kon geen vuist maken. De enige mogelijkheid was een kopbal van Jeroen uit een corner. In de 35e minuut weet dan Ronny gelukkig wel te scoren, eveneens uit een corner.

Het was in deze periode dat Poolster de wedstrijd had moeten beslissen. OKVC werd teruggedrongen en Poolster kreeg een aantal goede kansen. Toch gaan we met een gelijke stand de rust in.

Na de thee gaat Poolster rustig verder. Toch is het OKVC die de leiding neemt. Knullig balverlies brengt de tegenstander weer op een voorsprong. Volledig onnodig.

Johan Dijkman wordt dan ingebracht voor Rene Meyer. Poolster wat zo goed kan voetballen loopt in te veel wedstrijden vaak achter de feiten aan. Alles wordt op de aanval gezet. Hierdoor krijgt ook OKVC kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Gelukkig missen zij ook geweldige kansen.

De ingebrachte Tim Sietsema weet door middel van een geweldige actie de dik verdiende 2-2 op het scorebord te brengen. Opluchting aan de ene kant en balen aan de andere kant. Van deze tegenstander behoor je te winnen. Vanmiddag waren er ongeveer 101 excuses op te voeren , maar toch. Na negen wedstrijden staan we nog steeds onderin.

Volgende week komt koploper VVS op bezoek. Het wordt nog een hele klus om het beste elftal op de been te brengen. Hopelijk is de hele club zich bewust van de noodzaak.