Een verpeste zondag

Aan het eind van de zaterdagmiddag ontmoeten een aantal redactieleden van Spijk.net elkaar in Café ’t Carillon. Meestal wordt er dan, onder het genot van een drankje, wat over de gang van zaken bij deze site gesproken. In de meeste gevallen wordt de bijeenkomst na een paar biertjes afgesloten. Afgelopen zaterdag werd het echter iets later dan normaal.
Zondagochtend stond ik toch fris weer op en opende mijn mail. Daarin trof ik het volgende bericht aan:

Hallo

Ik ben de filmmaker van afgelopen zaterdagavond in Spijk waar we met elkaar even hebben gesproken en zoals beloofd hierbij mijn gegevens:

naam: Cengiz Özgök

www.canevisions.nl

Ik herkende de naam. In het Dagblad van het Noorden is hij gepresenteerd als een uiterst talentvol cineast.
Van mijn ontmoeting met hem op zaterdagavond, kon ik mij niets meer herinneren. Dodelijke onzekerheid en vertwijfeling maakte zich van mij meester.
“Heb ik gisteravond teveel gedronken?
Heb ik door overmatig drankgebruik een blackout? Dat is mij na mijn zestiende niet meer overkomen.
Heb ik opgehakt over mijn kwaliteiten als videomaker?
Heb ik aangeboden hem te assisteren?
Heb ik kritiek geleverd op zijn aanpak?”
Nauwgezet ga ik mijn gangen van zaterdagavond na. Nergens heb ik een herinnering aan de ontmoeting. Ook ben ik messcherp op mijn fiets naar huis gereden. Als ik mijn fiets controleer, blijkt ook mijn dynamo stevig tegen de band gedrukt. Van een kater is ook geen sprake.
Ik begrijp er helemaal niets van. Kafka zou er zijn vingers bij aflikken.
’s Avonds komt het verlossende mailtje van Jan Hazeveld. Jan is naast een aimabele man ook een begenadigd It-er. De mails die via de site naar de redactie worden gestuurd, gaan automatisch naar de leden van de redactie en zo dus ook naar mij.
Wat is nu het geval. Nadat Jan Hazeveld de kroeg op zaterdagavond had verlaten, is hij in gesprek geraakt met Cengiz Özgök. Deze cineast gaat een film maken waarin Spijk een rol speelt. Jan heeft hem zijn gegevens gevraagd en geadviseerd die via Spijk.net op te sturen. Op deze manier kwam de mail ook bij mij binnen.
Dus Jan Hazeveld, je wordt bedankt.

Dorpsagenda