ALIE


“Ik moet deze week naar Alie”, hoor je regelmatig dorpelingen zeggen. In het begin dat ik hier woonde, was deze uitspraak een mysterie voor mij. Ik had werkelijk geen idee wie Alie was. Na enige tijd kwam ik erachter, dat zij de praktijkondersteunend doktersassistente is van dokter Cijsouw.

Veel Spijksters spreken mij tegenwoordig aan omdat zij mij in of buiten het dorp zien wandelen. Als gevolg van wat lichamelijke ongemakken, is het belangrijk dat ik mijn lifestyle verander. Zoiets komt natuurlijk niet uit mijn eigen koker, nee, u raadt het al, ik ben overtuigd geraakt door de argumenten van Alie. En verdraaid, wat meer bewegen, wat meer aandacht voor het snoepen en eten, minder roken, dat moet leiden tot stoppen, ik voel me een stuk lekkerder en prettiger.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft het project Healthy Aging tot speerpunt van dit decennium gemaakt. Doel: gezond en actief ouder worden.
Prachtig, maar wij Spijksters hebben dat niet nodig. Wij hebben immers
Project A.L.I.E.
Actief Leven Is Evenwichtig.

Een gedachte over “ALIE

  • 30 november 2014 om 16:07
    Permalink

    Wist je dat Anita ook een assistente is van Cijsouw, zij u ook geweldig en verantwoord advies kan geven. Word het dan niet Project CIJSOUW met assistenten.
    Ben

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda