Een boeiend gelijkspel

Vanmiddag hopelijk weer een ouderwetse goede voetbalmiddag in Spijk. Na de winterstop de eerste thuiswedstrijd. Na een aantal afgelastingen en een beroerde pot in Middelstum komt het ritme er hopelijk weer in. Vorig seizoen hadden we een goede start na de winterstop. Nu ligt het wat anders. Niet alle spelers zijn fris. Dennis Smit kan nog niet spelen en Bakker trainde nog apart afgelopen donderdag. Daar komt bij dat Richard Dijkman en Joep niet getraind hebben deze week. De resultaten van de laatste weken waren dan ook niet goed. Vorige week werd er nog verloren van de de Pelikanen. De scherpte die er in het begin van het seizoen wel was is er een beetje af.

Ik ga er van uit dat dit vanmiddag wel goed komt. Voor de wedstrijd tegen Eems Boys zal het met de motivatie wel goed zitten. De heenwedstrijd werd op inzet en strijd gewonnen door de Spijksters. De Havenkanters speelden als mietjes werd deze week op radio Havenstad FM nog gezegd.  De ploeg van Bert de Vries zal dit niet nog eens willen laten gebeuren. We zullen scherp en fel in de duels moeten zijn.

Het werd een boeiende wedstrijd. Niet altijd goed maar wel spannend. De bedoeling van Eems Boys werd gelijk duidelijk. Niet weer verliezen. Poolster kwam vooral de eerste twintig minuten onder druk. Eems Boys kreeg in korte tijd een aantal corners. Dit leidde tot gevaarlijke momenten in het strafschopgebied. Gelukkig voor de Oldencaters kwamen we er zonder kleerscheuren vanaf. Na deze beginperiode kwam ook Poolster een paar keer gevaarlijk voor het doel van de Delfzijlsters. Marco Dijkstra, DvD en vooral Ronny kregen grote kansen. DvD was niet zelfzuchtig en legde de bal keurig af op Ronny. De spits had moeten scoren maar schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. De club van Bert de Vries miste stootkracht voorin en ondanks een veldoverwicht van Eems Boys waren het de Spijksters die het meeste recht hadden op een voorsprong na de eerste helft.

Zonder doelpunten gingen we dus de rust in. Het kon alle kanten op. Het publiek was van mening dat de club die het eerst zou scoren ook als overwinnaar van het veld zou gaan. Het werd de wedstrijd van de gemiste kansen. Hilbert maaide over de bal en daardoor kreeg Eems Boys alle ruimte om een goede aanval op te zetten. Gelukkig had Didier volgens sommigen nog wat Spijkster bloed, want hij tikte de bal zo´n beetje van de doellijn de verkeerde kant weer op. Naarmate de wedstrijd vorderde en er niet gescoord werd keek ik steeds vaker op m´n horloge. Scheids Luuk Korhorn mocht van mij affluiten. Een achterstand zou  voor beide ploegen niet meer te repareren zijn. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat Eems Boys in deze fase het meeste aanspraak op een doelpunt maakte. Getuige het schot in de 85e minuut op de paal.

Na het laatste fluitsignaal was opluchting dan ook het gevoel. We hadden absoluut kunnen scoren maar ik kon leven met een doelpuntloos gelijkspel. Als dit een bokswedstrijd was geweest hadden de Delfzijlsters op punten gewonnen, gelukkig werkt dit in de voetballerij anders. Vier punten dit seizoen tegen Eems Boys is een prima prestatie. Hopelijk wordt deze wedstrijd de komende jaren een derby van formaat. De sfeer was prima en de wedstrijd zeer sportief.

Het wordt nog spannend in deze competitie, vanaf plek acht kruipen de ploegen dichter naar elkaar toe. Volgende week op het kunstgras tegen VVK. Eems Boys speelt dan tegen Westerlee. Van mij mogen beide ploegen winnen.

 

 

Dorpsagenda