Poolster doet goede zaken

De competitie bevindt zich in een beslissende fase. De kampioen is duidelijk. Na vanmiddag mag Groen Geel zich kampioen noemen van de 3e klasse C. Van harte gefeliciteerd hiermee!

Onderin is het een heksenketel. Voor Opende lijkt het doek gevallen. Maar niets lijkt wat het is. Alle andere laaggeklasseerde ploegen wonnen vanmiddag. De competitie op z’n kop. Van deze teams kan niemand zich nog rijk rekenen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Een paar weken geleden schreef ik al dat Poolster veilig was. Hadden we vanmiddag verloren was ik daar nog niet gerust op geweest. Door de uitstekende overwinning van vandaag  kunnen we nu wel stellen dat de missie geslaagd is. Handhaving in de derde klasse.

De eerste wedstrijd dit seizoen speelden we tegen de Heracliden. Dit treffen eindigde in een onbeslist 1-1. Nog steeds één van onze betere wedstrijden. Vanmiddag, later dan gepland, kwamen de Meisters op bezoek. Persoonlijk voor mij altijd een leuk treffen. De voorzitter , een oud studiegenoot en de trainer, een collega, maken dit treffen een beetje bijzonder. Op het werk hadden we al behoorlijk geboomd.

De Heracliden hadden deze week weer compleet getraind. Een golf van blessures was de oorzaak van een slechte reeks. Juist vanmiddag waren ze nagenoeg weer compleet. Poolster trad ook aan op volle oorlogssterkte. De junioren Tom en Marco zaten samen met Hilbert op de bank.

De Spijksters voetballen lekker de eerste helft, er wordt geprobeerd te bouwen langs de zijkanten. Ondanks het slechte veld, zeer hobbelig en hoog gras, lukt dit aardig. De gasten krijgen de eerste kans al heel snel in de wedstrijd. De bal gaat naast. Ook Poolster krijgt een dot van een kans. Richard schuift de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Het wordt een hectische helft. Poolster moet noodgedwongen alle wissels gebruiken. Eerst valt Johan Dijkman uit. Hij gaat vol door z’n enkel. Dit is de tweede keer binnen een paar weken. Einde seizoen. Daarna ligt Menno kermend op de grond. Als hij dit doet is er wel degelijk iets aan de hand. Dan verlaat ook Vincent het veld. De wond van vorige week speelt hem parten. Tom, Marco en Hilbert moeten dus voor de thee al aan de bak. We hebben een zeer goede bank, het spel heeft er niets onder te lijden.

De Heracliden opent de score. Vincent kan niet aanzetten en zijn tegenstander schuift de bal in het doel. We hebben dan een klein half uur gespeeld. Nog voor rust komt Poolster, middels een perfecte aanval langszij. DvD werkt de bal in het doel. Met de eindstand van het vorig treffen zoeken we de kleedkamers op.

De tweede helft geeft een ander beeld. Waar Poolster in het eerste bedrijf goed combinatievoetbal op de mat legde is het in de tweede helft aangewezen op countervoetbal. De Heracliden gaat volop in de aanval. We komen er soms moeizaam uit. Hevige protesten wegens een vlagsignaal van onze grens. De scheid fluit voor buitenspel. Even later scoort Bakker uit een counter, een sterk wapen.

Poolster heeft de wedstrijd aardig onder controle. De Heracliden moet, dat geeft Poolster de ruimte. We komen er vaak gevaarlijk uit. Dan weer een blessure. Scheidsrechter Kampherbeek uit Hoogeveen kan niet verder. Hij heeft last van de kuit. Er wordt driftig overlegd. Beide ploegen willen verder. Evert Kamminga van de Heracliden wordt bereid gevonden de resterende 24 minuten af te maken. Na een korte pauze begint de wedstrijd voor de derde keer deze middag. Het is dan altijd afwachten hoe de ploegen dit oppakken.

DvD brengt de bevrijding. Weer uit een counter weet hij na acht keer kappen en draaien de keeper te verschalken. De Spijksters pakken belangrijke punten vanmiddag.

Voor de meeste ploegen nog drie wedstrijden. Dan zit het seizoen erop. Hoe het afloopt weten we nog niet. Wij zijn veilig en dat geeft een goed gevoel.