Muskuseend is niet meer

Vandaag hebben we plotseling van de laatste der Mohikanen afscheid moeten nemen. De muskuseenden doken jaren geleden ineens op in Spijk bleken erg fotogeniek. Menig toerist zette de auto aan de kant om er een foto van te maken. De afgelopen jaren zijn vele muskuseenden op een niet natuurlijke dood aan hun einde gekomen. Uiteindelijk bleef de ietwat gehavende gevederde vriend als enige over. Deze lag vaak als een soort poortwachter op de stoep voor de deur van Klaas en Angela of lag in het steegje onder de heg. Angela en onze Poolse buren zijn er ontdaan van en hopen dat er in de toekomst een aantal nieuwe muskuseenden in Spijk te zien zullen zijn. Uit zeer betrouwbare bron heb ik net vernomen dat er in Losdorp een koppeltje muskuseenden met nakomelingen rondzwemt. Misschien is het een goed idee om een aantal van hen naar Spijk te verplaatsen.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda