Informatiebijeenkomst bouw doorlaatduiker Dubbele Dijk

Informatiebijeenkomst bouw doorlaatduiker Dubbele Dijk op 11 april 2024
Op donderdag 11 april is een inloopbijeenkomst in dorpshuis Baaiermerstee over de bouw van een duiker onder het fietspad naar het strand van Bierum. Van 19.00 tot 21.00 uur kunt u het ontwerp van de doorlaatduiker bekijken. Door deze opening stroomt straks water uit de Eems van het zuidelijk deel naar het noordelijk deel van de Dubbele Dijk. Ook is er informatie over de planning van de bouw en omleidingen voor fietsers en wandelaars. Medewerkers van de provincie Groningen en Waterschap Noorderzijlvest zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Het adres van het dorpshuis is Hereweg 16A in Bierum.

Afsluiting fietspad
Tijdens de bouw is het fietspad naar het strand van Bierum afgesloten. Fietsers kunnen het strandje via Nieuwstad bereiken. Voor wandelaars wordt een looppad langs de bouwlocatie gemaakt.

Planning bouw
Volgens de planning is de doorlaatduiker volgend jaar zomer klaar. Dan kan de getijdenduiker in de zeedijk in werking worden gesteld. Deze zorgt dat het gebied tussen de twee dijken onder invloed van eb en vloed komt. Via de doorlaatduiker stroomt het zoute water uit de Eems naar het noordelijk deel voor de teelt van zeewier en schelpdieren. Op de inloopavond is er ook meer informatie over de plannen in het proefgebied voor zilte landbouw en aquacultuur.

Meer weten?
Meer informatie over de Dubbele Dijk leest u op de website van de provincie. Heeft u vragen over de aanleg van de getijden- of doorlaatduiker? Bel of mail gerust met Robert Wicker, omgevingsmanager van de provincie Groningen, tel. 050 – 316 44 51 of r.a.wicker@provinciegroningen.nl.

Provincie Groningen
Marian van Ark

* foto: Luchtfoto-Dubbele-Dijk-met-locatie-doorlaatduik-er_rechten-ED2050-Eemsdeltadrones

Dorpsagenda