Super geslaagde fietsclinic dagen o.l.v. Merijn de Haan

Racefiets clinicdagen

Na een lange voorbereiding zitten de 2 dagen er alweer op! En wat was het leuk, maandag was de dag voor groep 1 t/m 6 zij gingen op hun eigen fiets “racen” op het parkeerterrein voor kindcentrum ‘t Maar. Eerst een helm op, want veiligheid boven alles.

Alle leerlingen begonnen met slalommen om pionnen heen, lekker rond racen. Daarna werd het een stukje moeilijker, tijdens het racen een high five geven en de slakkenrace doen “ wie kan het langzaamste fietsen zonder met de voeten aan de grond te komen”. En als laatste nog even lekker volop rondjes racen! Voor elke groep stond er na die tijd een lekkere beker ranja, een banaan en een snelle jelle klaar en dit ging er zeer goed in. Al dit lekkers kregen wij van Buist Plus Vandaag. Heel erg bedankt daarvoor.

Op dinsdag kwamen de echte racefietsen uit de bus. De groepen 7 & 8 van mijn stageschool en van kindcentrum ‘t Maar mochten proeven aan het “echte “wielrennen. Eerst hebben we de leerlingen gevraagd wat het verschil is tussen hun eigen fiets en de racefiets. De dunne bandjes, het kromme stuur, geen terugtraprem, maar de remmen voor op het stuur en zo waren er nog wel meer verschillen. Daarna hebben we uitgelegd hoe je de remmen moet gebruiken, hoe je je trappers moet houden als je door de bochten heen rijdt en hoe je je stuur het beste vast kunt houden. Ook hier was het voordat ze op de fiets mochten stapten eerst de helm op. De groep begon met rondjes rijden, daarna slalommen, een high five geven, bidon aanpakken en deze aan de andere kant weer op een pilon zetten, de slakkenrace en nog even lekker uitleven op de racefiets.

Een aantal leerlingen kon niet wachten om op de racefiets te stappen, maar er was ook een deel die het erg spannend vond. Maar toen de clinic was afgelopen stonden ze allemaal met rode wangen van het intensief bezig zijn geweest en een big smile op het gezicht.

Het waren 2 geslaagde dagen, met veel positieve geluiden en de vraag of ik het volgend weer wil organiseren. Dat is voor mij wel een groot compliment. Als kers op de taart kwam TV Noord ook nog langs voor opnames, deze was dinsdagavond op TV te zien.

Merijn de Haan

Link naar filmpje rtv noord

Dorpsagenda