Dorpsbelangen nieuws februari 2024

Nieuwsbrief stichting Dorpsbelangen Spijk
Februari 2024

Beste dorpsgenoten,
Na de laatste nieuwsbrief van december 2023 zijn we alweer een mooi stukje op weg in 2024. De vorige nieuwsbrief was de laatste van de hand van onze voormalig voorzitter Nanco. Mocht u nu massaal aangeven dat u deze nieuwsbrief minder goed vindt kunnen wel wellicht een poging doen om Nanco nog te strikken voor het schrijven van de nieuwsbrief.

Nanco heeft gedurende zijn voorzitterschap heel veel tijd gestoken in diverse projecten en contacten in en rond Spijk. Tegelijk met het afscheid van Nanco namen we ook afscheid van Joke. Ook zij heeft zich meer dan ingezet voor Spijk en omgeving. We zijn hen beide daar erg dankbaar voor, maar realiseren ons als overgebleven bestuur des te beter dat we zonder nieuwe bestuursleden niet zulke grote stappen kunnen zetten als voorheen en dat we helaas niet in alle projecten kunnen deelnemen of nieuwe initiatieven op ons kunnen nemen voor een mooi en leefbaar Spijk. Meld je daarom vandaag nog aan als bestuurslid of maak een afspraak voor het bijwonen van een bestuursvergadering via: dorpsbelangenspijk@hotmail.nl.

Wind op Zee
In de achterliggende weken zijn er maar liefst 122 ideeën verzameld in en voor Spijk. Er zijn diverse bijeenkomsten geweest en als u zich hebt aangemeld om mee te denken of doen bent u ook steeds via email geïnformeerd. Op 6 februari is de voorlopig laatste bijeenkomst geweest. De lijst met plannen voor de eerste tranche zoals men dat noemt is verzonden. In juni moet onze regering hierover een beslissing nemen. Zie ook het bericht hierover van 2 februari jl. Op Spijk.net, in dat artikel kunt u ook de lijsten vinden.

Tunnels
We hebben bericht ontvangen dat de verlichting in de tunnels gemaakt is. Nu is het wachten op de verdere planning voor reparatie. Wij blijven partijen herinneren zodat zij ons niet vergeten..

Dorpsbudget 2024
In september vorig jaar hebben we dorpsbudget aangevraagd bij de gemeente. In februari hebben we bericht ontvangen dat we ook in 2024 dorpsbudget krijgen. Het gaat in totaal om ongeveer €6000,- die besteed kan worden aan diverse initiatieven voor Spijk. Joke en Nina houden dit dorpsbudget bij. Heb je een goed idee voor je buurt/ straat/ vereniging/ het hele dorp dan kun je hiervoor een bijdrage aanvragen van het dorpsbudget. Voor de spelregels of om een aanvraagformulier hiervoor aan te vragen stuur een mailtje naar dorpsbudgetspijk@gmail.com

Springkussens te koop
Er zijn 2 inmiddels verouderde springkussen in het bezit van Dorpsbelangen. Een eigen opslagmogelijkheid voor Dorpsbelangen ontbreekt en zoals u eerder kon lezen zijn er onvoldoende bestuursleden om deze kussens op te slaan, te onderhouden, klaar te zetten, op te ruimen en de administratie rond het uitlenen bij te houden. Gelukkig mogen de springkussens nog even op de huidige plek in opslag blijven. Dank daarvoor! Na de jaarmarkt zijn de beide springkussen te koop. Het kleine springkussen voor €100,- en de grote voor €150,-. In overleg is de aanhanger eventueel ook over te nemen. Mocht een vereniging in Spijk de kussens over willen nemen dan komen we graag in contact omdat we voor dat doel de prijs willen verlagen. Laat het gerust weten via dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

Verbinding
Er zijn veel verschillende stichtingen en verenigingen actief in Spijk. In elk van die organisaties zetten vele vrijwilligers zich belangeloos in. Om van en met elkaar te delen en leren zullen we regelmatig een bestuur van een andere club uitnodigen om tijdens onze bestuursvergadering bij te praten en te kijken waar we elkaar kunnen helpen. Zo blijf je op de hoogte van elkaars wel en wee en wie weet wat voor mooie ideeën uit dergelijke gesprekken ontstaan. Zit je zelf in een bestuur of organisatie en wil je graag een keer aanschuiven; laat het vooral weten!

Vogelkijkwand
De graafwerkzaamheden rond de vogelplek en vogelkijkwand zijn gestart. Door aanhoudende regen valt het niet altijd mee of is het soms zelf onmogelijk om werkzaamheden te verrichten maar het vordert gestaag. Denkt u als u de tuin in gaat nog even aan de oproep van Harry de Groot? “Mocht u straks stekjes over hebben van b.v. Een vlinderstruik of bessenstruik, fruitboompjes, noem maar op, dan houden wij ons aanbevolen.”

Herdenking 4 mei
Dorpsbelangen organiseert net als voorgaande jaren de herdenking op 4 mei. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan het programma. Zodra hier mee over bekend is zullen we dit via Spijk.net met u delen.

Feestweek
Tot ieders vreugde is er een mooie enthousiaste club dorpsgenoten die als feestweekcommissie hun uiterste best gaat doen om voor iedereen een spetterende feestweek te organiseren. De feestweek start op 24 mei. Verder informatie wordt nog met u allemaal gedeeld.
Wij hebben nu al zin in deze feestweek! U toch ook?! Veel succes commissie!

Volgende nieuwsbrief
Ons voornemen is om na iedere bestuursvergadering (laatste dinsdag van iedere maand) een nieuwsbrief te plaatsen.

Heb je vragen/ ideeën/ suggesties/ complimenten of wil je graag een keer een vergadering bijwonen, stuur even een berichtje naar dorpsbelangenspijk@hotmail.nl.

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk
Nina Mertens

Dorpsagenda