Informatie over het dorpsbudget voor Spijk

Het dorpsbudget is een subsidie die wordt aangevraagd en beheerd door Dorpsbelangen. Het dorpsbudget is een vast bedrag voor een dorp, aangevuld met een bedrag per inwoner en bedraagt voor 2023 ongeveer € 6400,- . Besteding van dit budget is gebonden aan ‘spelregels’ vanuit de gemeente. Het budget dient besteed te worden aan niet commerciële activiteiten of evenementen en dient ten goede te komen aan het verbeteren van de leefbaarheid van het dorp. Dit binnen de verschillende thema’s: welzijn, cultuur (historisch), gezondheid, sport, recreatie, educatie, natuur of milieu. Over de besteding van het budget wordt steekproefsgewijs verantwoording afgelegd.

Voor 2023 geldt:
Inwoners kunnen tot 1 augustus van het lopende jaar een aanvraag doen voor een financiële bijdrage vanuit dit dorpsbudget voor een onderbouwd initiatief.
De aanvraag wordt getoetst en daarna toegekend of afgewezen.
Hierbij worden de volgende uitgangspunten/ spelregels gehanteerd:

    1. Interesse om een aanvraag te doen kan gemeld worden via e mailadres: dorpsbudgetspijk@gmail.com
    2. Er wordt dan een aanvraagformulier toegestuurd dat volledig ingevuld en voorzien van een bijlage met prijsopgaaf of factuur retour gestuurd kan worden via hetzelfde e-mailadres.
    3. De aanvraag wordt beoordeeld door deze te toetsen aan gestelde voorwaarden vanuit de gemeente.
    4. De aanvrager krijgt bericht over de toekenning of afwijzing, voorzien van een duidelijke onderbouwing.

Aanvragen kunnen ingediend worden tot 1 augustus van het lopende jaar. Binnengekomen aanvragen worden daarna beoordeeld. Indien er meer aanvragen worden gedaan dan budget beschikbaar is, wordt er door het bestuur besloten over de beste keuze en verdeling. Indien er na afhandeling van alle aanvragen nog budget over is, zal er gecommuniceerd worden over een eventuele 2e mogelijkheid om aanvragen in te dienen.

Nina Mertens & Joke Arends
Beheer dorpsbudget, namens Stichting Dorpsbelangen Spijk

Dorpsagenda