Dorpsbudget

Ik las in Terptips dat er nog geld over is van het dorpsbudget. Ik heb
het volgende voorstel om het te besteden: Op “de Kamp” moeten de ouderen
in onze dorpse samenleving de clico’s op het gras neerzetten om ze te
kunnen laten legen. Het is al een hele klus om ze de stoep op te
trekken, maar als het regent of er ligt sneeuw, dan is het een nog
grotere klus. Daarom zou ik willen voorstellen om een deel van het
gras te betegelen met een op-/afrit er bij. Ik had de gemeente
hierover al benaderd, maar volgens de ambtenaar was daar geen geld
voor en moesten de ouderen de clico’s gewoon maar op de weg zetten.
Dan zou de vuilnisman zich er maar mee moeten zien te redden. Maar dat
is niet de mentaliteit van de ouderen. Ik vind ook niet dat het zo
hoort te gaan. Misschien is er geld van het dorpsbudget hiervoor te
besteden.

Met hartelijke groet,

Roeli Wijngaard, t Loug 22 Spijk Voor
mondelinge toelichting kunt u mij bereiken op 06-23707228

7 gedachten over “Dorpsbudget

 • 11 oktober 2012 om 20:26
  Permalink

  dat is een uitstekend idee Roeli.
  ik woon zelf op de Kamp, en ik weet wat het is .
  nu ben ik nog dusdanig dat ik het nog kan,
  maar er zijn er bij die het er moeilijk mee hebben.
  Vooral de dames kunnen het bijna niet doen.
  Met de winter in het vooruitzicht , verschrikkelijk.
  ik moet er niet aan denken als er een valt.
  Doeke Pijper.

 • 11 oktober 2012 om 21:18
  Permalink

  Goed plan !! Geen idee hoeveel geld er nog over is, anders moet de gemeente toch maar een bijdrage doen. Ben bang dat de bewuste ambenaar niet eens weet waar De Kamp ligt. Mogelijk zijn er nog wat stenen over van het Molenbergplein. Door kleine aanpassingen het dorp leefbaar houden. Benieuwd hoe DB hier tegenover staat. Ik ben voor !!

 • 11 oktober 2012 om 21:19
  Permalink

  rectificatie van eerste reactie.
  ik woon niet op de Kamp maar Grote Dijkstraat.
  de clico moet echter wel op de Kamp geplaatst worden
  D..P

 • 11 oktober 2012 om 22:27
  Permalink

  Het is toch van de zotte dat de mensen, waar wij uiteindelijk veel aan te danken hebben, door het gras vol modder of sneeuw moeten ploeteren om hun container geleegd te krijgen! Me dunkt dat de gemeente hier een voorziening moet treffen, en dat dit helemaal niet uit het dorpsbudget hoeft te komen!

 • 12 oktober 2012 om 11:01
  Permalink

  Van de zotte dat dit uit het dorpsbudget moet,daar is dit toch niet voor,of daar “moet” het toch niet voor zijn.Kan een ambtenaar zo maar zeggen dat hier geen geld voor is?Gewoon aanvragen Dorpsbelangen.Is nog wel wat geld overgebleven van de verbouwing van het Molenbergplein????En wat is daar dan veranderd,alleen de auto’s staan een kwart slag gedraaid.(dit zei Bert Visser).Wat gaat dat kosten een stukje gras betegelen.Voor 2000 euro ben je ver.

  • 12 oktober 2012 om 12:55
   Permalink

   Eens Jan. Dit heeft inderdaad niets met het dorpsbudget en dus ook niet met dorspbelangen te maken. De gemeente leest mee. Wie de schoen past trekke hem aan. Ik heb nog wel wat 30×30 liggen die men mag gebruiken om te starten. En die ambtenaar is onderdeel van het oude, niet klantgericht, denken.

 • 22 oktober 2012 om 13:21
  Permalink

  Een gemeente hoort voor haar inwoners te zorgen. Niet andersom. Advies aan de bewoners van Spijk en met name De Kamp: benader eens een politicus die in de gemeenteraad zit, de wethouder met ouderenzorg danwel reinigingsdiens in zijn/ portefeuille. Dorpsbelangen zou deze mensen kunnen uitnodigen om ze de situatie eens te laten zien.
  Toen mijn moeder nog aan de Kamp woonde, heb ik me via mail ook al eens gericht tot wethouder vanwege de enorm slechte bestrating in Spijk. Ouderen kunnen met rollator niet op trottoirs lopen: slecht onderhouden en te smal. Ouderen moeten op de weg lopen. Actie heeft geen resultaat gehad. Geen geld? Ook hier kan Dorpsbelangen een rol spelen: opkomen voor het wel en weevan je dorpsbewoners, waarvan een steeds groter deel tot de ouderen behoren. Succes!

Reacties zijn gesloten.