Voorbereidende werkzaamheden Sportcomplex Oldencate

Voorbereidende werkzaamheden Sportcomplex Oldencate in Spijk
Op sportcomplex Oldencate in Spijk komt een nieuwe sportaccommodatie. Dit gebouw biedt huisvesting voor zowel de sportvoorziening, als de nieuwe gymzaal. Vanaf 17 oktober starten hiervoor de voorbereidende werkzaamheden. Lees hieronder meer hier over.

Voorbereidende werkzaamheden
Vanaf 17 oktober worden de kabels en leidingen op het sportcomplex verlegd. Deze worden verlegd langs het fietspad en tussen de kantine en gymzaal. Vanaf 24 oktober wordt een deel van de huidige kantine van voetbalvereniging Poolster gesloopt. Het bouwverkeer gaat tijdens de werkzaamheden via het fietspad. Tijdens de haal- en brengtijden van de school, wordt geen gebruik gemaakt van deze route. De werktijden zijn van 7.00 uur tot circa 16.00 uur. De sloop zal eind week 46 gereed zijn.

Verplaatsing fietsenstalling kindcentrum ‘t Maar
Gedurende de gehele bouwtijd kan men gebruik maken van een tijdelijke fietsenstalling bij kindcentrum
‘t Maar. Deze wordt geplaatst langs het wandelpad van de parkeerplaats naar de voetbalverenging. Geprobeerd wordt om dit voor week 42 gereed te hebben.

Nieuwe sportaccommodatie op sportcomplex Oldencate
Op het sportpark staat momenteel een gymzaal die Kindcentrum ‘t Maar overdag gebruikt voor het bewegingsonderwijs en in de avonduren door lokale sportverenigingen wordt gebruikt. Naast de gymzaal staat een sportvoorziening voor V.V. Poolster, bestaande uit kleedruimten en een sportkantine. Op het sportpark komt één nieuwe aardbevingsbestendige huisvesting voor zowel de sportvoorziening, als de nieuwe gymzaal. De oude accommodatie zal in gebruik blijven tot de nieuwe gereed is.

Cofinanciering
De bouw van de nieuwe (binnensport) accommodatie wordt mogelijk gemaakt dankzij een cofinanciering vanuit het Nationaal Programma Groningen en V.V. Poolster.

Vragen
Heeft u vragen over de nieuwe sportaccommodatie? Neem dan contact op met Heiko Dijkhuizen via heiko.dijkhuizen@eemsdelta.nl

Gemeente Eemsdelta

Dorpsagenda