Dauwtrappen Hemelvaart wederom een succes

Dauwtrappen Hemelvaart ochtend wederom een succes.
Om 05:00 uur ging de wekker bij de meeste deelnemers, om vervolgens om 05:30 uur te verzamelen bij de ijsbaankantine aan de Zwarteweg in Spijk. Wanneer alle deelnemers gearriveerd zijn en Dirk Bos een kleine inleiding vertelt, zijn wij met de groep naar Zeerijp gereden om daar te starten met de wandelroute.

Er heerste een heerlijk ontspannen sfeer in de groep, die varieerde van jong tot oud. De natuur was al reeds ontwaakt en de vele vogels zongen ons tegemoet. Ook de zon liet zich inmiddels door de bewolking zien en dit zorgde voor hele mooie vergezichten over het Groninger landschap. Wat is het eigenlijk mooi zo dicht bij huis!

Na een wandeling langs het Maar van Zeerijp en door de parken, had Dirk geregeld dat de route door een hele grote particuliere tuin liep. Dit was prachtig om te zien. De wandeling vervolgde zich verder door Zeerijp en bij enkele plekken werden leuke wetenswaardigheden verteld. Na een kleine twee uur waren wij weer bij het startpunt gearriveerd. Bij terugkomst in Spijk, stond in de kantine een heerlijke lunch voor de deelnemers klaar. Onder het genot van een kop koffie en een broodje werd er nog even gezellig nagepraat met iedereen.

Wij willen Dirk wederom bedanken voor zijn bijdrage en wij hopen ook volgend jaar weer Dauwtrappen te mogen organiseren.

Namens het bestuur ijsvereniging “De IJssport”
Gert-Jan Meijer

Dorpsagenda