‘t Kistje van Spiek

” ‘t Kistje van Spiek”
Onder een brede belangstelling is afgelopen zaterdagmorgen een bijeenkomst geweest om nader invulling te geven aan de theatervoorstelling van “Veur Aaltied”. (Er is al eerder op Spijk.net gepubliceerd) Onder regie van Ben Smit, tevens schrijver van dit stuk werd de aftrap gegeven. Diverse Spijksters hebben acte de presence gegeven om te zien of dit wat voor hen was. Wie?: Toneelspeelsters, CBS, de Bierspiekers, organist, catering en heel veel enthousiasme bij alle betrokkenen. Ben Smit gaf in het kort aan geraakt te zijn door de tijdcapsule die vorig jaar in de toren van de Andreaskerk is geplaatst door kinderen. Met dit gegeven heeft hij heden en verleden verweven in een schitterende uitvoering van een uur. De families Ubbena en Alberda, Willy Evers Dijkhuizen, een ballonvaarder, Ceres en Vloed, onderduiker Wietse Meijer, een journalist, Bob de Bouwer en nog een aantal overigen verbonden aan Spijk passeren in dit stuk. Hoe creatief kun je zijn om dit te bedenken. Muziekstukken van Ede Staal zullen o.a. door het verhaal verweven worden. En zo kom je van “‘t Torentje van Spiek” automatisch uit bij de tijdcapsule “‘t Kistje van Spiek”. Als ik nu al alle enthousiasme bij betrokkenen bespeur wordt het een groots evenement in Spijk waar je bij wil zijn of deel van uit wil maken.

Repetitie avonden
De definitieve uitvoerings-datum is gesteld op zaterdag 18 juni 2022, locatie Andreaskerk. De repetitieavonden zijn voorlopig vastgesteld op de dinsdagavonden vanaf 20:00 uur in ons tijdelijke MFC (Fiepko Coolmanschool) en zodra het kan op locatie. De eerste lezing/ bijeenkomst is dan ook op dinsdag 8 maart 20:00 uur om de rolverdeling en het stuk door te nemen.

Gezocht
Echter zijn we nog op zoek naar acteurs en actrices voor de rollen. Lijkt het je leuk om mee te doen, geef je dan op bij Jan Pijper (janpijper@hotmail.com of 06 36501684) of kom langs op dinsdag 8 maart. Ook zullen we actief een aantal Spijksters benaderen, omdat we vermoeden dat er acteertalenten in hen schuilen. Je hoeft geen prof te zijn, want een ieder wordt professioneel begeleid. Mocht je verder een bijdrage willen leveren met een muziekinstrument, of personages van passende toneelkleding kunnen voorzien of maken, grimeurs, of deel te nemen in een gelegenheidskoor, geef je dan op of kom op 8 maart langs.

Wil je ook in ‘t kistje? Doe dan mee!

Een vriendelijke groet namens Veur Aaltied
Alle betrokken deelnemers, Ben Smit, Ien Oostindie, Jan Pijper en Nanco Nanninga

Theater in de kerk

Dorpsagenda