Bijeenkomsten over afvalinzameling

Bijeenkomsten over afvalinzameling gemeente Eemsdelta

Hoe kunnen we in Eemsdelta huishoudelijk afval het best inzamelen? Wat kan helpenom afval beter te scheiden? Wat vindt u van de afvalinzameling? Met onder andere deze vragen wil de gemeente graag in gesprek met inwoners. Daarvoor organiseren we een aantal bijeenkomsten. Sommige bijeenkomsten zijn in een zaal. Maar we staan op een paar plekken ook buiten. Hieronder staan de bijeenkomsten genoemd

Baaiermerstee, Hereweg 16a, Bierum donderdag 31 maart 19.30 uur
Kwelderland, pleintje bij Slenk en Wegastraat woensdag 16 maart 16.30 – 17.30 uur
Buurthuis Westerdraai, Lisstraat 16 Appingedam woensdag 16 maart 19.30 uur
Bornholm, Eetcafé Ons Stee, Skagerrak donderdag 17 maart 16.30 – 17.30 uur
Dorpshuis, Stadsweg 76/A Garrelsweer donderdag 17 maart 19.30 uur
Café Lanting, Hoofdstraat 27 Meedhuizen maandag 21 maart 19.30 uur
Vestingbuurt, hoek Arsenaalstraat/Fortressestraat donderdag 31 maart 16.30 – 17.30 uur

De bijeenkomsten in buurthuis, dorpshuizen en café beginnen om 19.30 uur. U bent daar welkom vanaf 19.15 uur. Iedereen uit de gemeente Eemsdelta is welkom en aanmelden is niet nodig. De bijeenkomsten in de buitenlucht duren ongeveer anderhalf uur. Koffie en thee nemen we voor u mee! Voorwaarde is wel dat het redelijk goed weer is.

Vragenlijst invullen kan tot en met 4 maart
Er is een vragenlijst over de afvalinzameling gemaakt. Veel inwoners hebben de vragenlijst al ingevuld. Daar zijn we blij mee! Uw mening is voor ons heel belangrijk. Heeft u de vragenlijst al ingevuld? Tot en met 4 maart kunnen alle inwoners van Eemsdelta meedoen. Dat kan via de website van de gemeente eemsdelta.nl/afval. Als u de vragenlijst liever op papier invult, dan kunt u een papieren vragenlijst afhalen bij de gemeentehuizen of bij de milieustraten in Delfzijl, Appingedam of Usquert. U kunt de vragenlijst ook aanvragen bij de gemeente via telefoonnummer 14 0596 of per e-mail via afvalscheiden@eemsdelta.nl onder vermelding van uw naam en adres. Meedoen aan het bewonersonderzoek is anoniem.

Gemeenteraad beslist over afvalinzameling
Het inzamelen van afval gaat in de gemeente Eemsdelta nu nog op verschillende manieren. De voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum hadden hun eigen systeem. Volgend jaar moet de afvalinzameling in de hele gemeente op dezelfde manier gaan. De gemeenteraad beslist hoe de afvalinzameling met ingang van 2023 gebeurt. Belangrijk is dat er een goede balans komt tussen service, milieuwinst en kosten.

Meer informatie over afvalinzameling
Meer informatie over afvalinzameling en afvalstoffenheffing in Eemsdelta vindt u op eemsdelta.nl/afval.

Gemeente Eemsdelta

*foto ANP

Meedenken over nieuw afvalbeleid Eemsdelta

Dorpsagenda