MFC update juli 2021

MFC update juli 2021

Kijkje in de keuken
Het is alweer even geleden dat we wat hebben laten weten, maar we hebben niet stilgezeten hoor! Zo heeft een heuse keukencommissie zich de afgelopen tijd gebogen over de inrichting en de apparatuur van de nieuw te bouwen keuken.

Tekenen, wijzigen, plannen & uitzoeken
“We hebben maar liefst 8 tekeningen gemaakt, talloze overleggen gevoerd, het bestuur en de klankbordgroep betrokken en een live-opstelling gemaakt.” Vertelt Piet Wiersema van de bouw- en keukencommissie enthousiast. “Je kunt over deze keuken zeggen wat je wilt, maar er is goed over nagedacht! We hebben een functionele, evenwichtige en gebruiksvriendelijke keukeninrichting, geschikt voor diverse doelen.”

Wat wordt de Trots van de Keuken?!
De nieuwe keuken krijgt een zes-pits inductiekookplaat, twee verrijdbare tafels, zodat de keukenopstelling kan wijzigen. Daarnaast een grote hete luchtoven, een vriezer en twee nieuwe friteuses van 10 liter met een grote afzuigkap waar de nieuwe én bestaande friteuses (als extra capaciteit) onder geplaatst kunnen worden. Ook vind je in onze nieuwe keuken straks: drie spoelbakken. Eén bij het koffiezetapparaat, één bij de kookplaat om groenten te wassen en één bij de vaatwasser. Die vaatwasser is tot slot de Trots van de keuken. Hij is namelijk supersnel. In 2 tot 3 minuten is de vaat klaar!

Keukencommissie
De keukencommissie bestaat uit de beheerder van ons dorpshuis: Kornelia, professional en ervaringsdeskundige: Hans Beukema van Cateringbedrijf De Vesting in Appingedam en tot slot Mathilde en Piet van het MFC-bestuur. Zoals in eerdere updates gedeeld, komt er een nieuwe keuken op de huidige binnenplaats. Dit is een centrale plek tussen de huiskamer met aangrenzende zalen en de grote kerkzaal.

Inloopavond & Informatieborden
Binnenkort vind je voor de deur van het kerkgebouw een aantal informatieborden, waarop we regelmatig de voortgang van de verbouwing zullen delen. Ook is er een inloopavond gepland op 22 september. Dus ben je nieuwsgierig? Houd de borden in de gaten of kom naar de inloopavond in de Fiepko Coolman!

Groeten het Bestuur van het MFC
Jan den Boer (voorzitter & bouwcommissie)
Johnny Sikkema (penningmeester & activiteitencommissie)
Henk Stinissen (notulist & bouwcommissie)
Klaas Kooistra (secretaris & bouwcommissie)
Mathilde Lievers (stylingcommissie)
Piet Wiersema (bouwcommissie)
Ab Reitsma (styling en communicatie)
Kim van Zwol (communicatie)

Heb je vragen, opmerkingen, ideeën etc., dan kun je ons altijd mailen: info@mfcspijk.nl

Dorpsagenda