MFC update februari 2021

MFC update Februari 2021

Tipje van de (interieur)sluier oplichten
De eerste ideeën en schetsen voor het interieur zijn een feit! In deze nieuwsbrief lichten we graag een tipje van de sluier op. De stylingcommissie van het MFC heeft samen met ‘Buss Ontwerp en Inrichting’ gewerkt aan kleur- en materiaalkeuzes, en wensen rondom sfeer en functionaliteit.

Briefing van Styingcommissie
Spijk en haar weidse omgeving terug laten komen in het interieur, dat was de belangrijkste boodschap in de briefing voor het interieurontwerp dat Buss voor het MFC heeft gemaakt. Bovendien moet de gebruiker centraal staan in het interieur en haar functionaliteit.

Reacties van Stylingcommissie

Hieronder staat een aantal reacties van de stylingcommissie:

  • “Verrassend en leuk ontwerp. Goed geluisterd naar het gevoel dat we mensen willen geven als ze in het gebouw zijn. De tinten vanuit de natuur, prachtig. Spijk is in beeld en ook niet overdreven.”
  • “De gang is verrassend mooi. Zo anders. De trap in de Kwelderzaal is een eye-catcher.”
  • “De opbaarruimte is mooi in zijn eenvoud en de kleurkeuze spreekt aan en ook de verbindingen die gelegd zijn met de zalen en de Kwelderzaal (kerk).”
  • “Veerle en Bjorn hebben ons echt begrepen”

 

Presentatie van de schetsen
Je leest het. Volgens de stylingcommissie hebben en interieurarchitecten goed geluisterd naar de briefing van de stylingcommissie. De schetsontwerpen zijn in 3D en in twee filmpjes gepresenteerd. Naast het geven van complimenten, geeft deze manier van presenteren ook ruimte om feedback te geven op zaken die de stylingcommissie niet zo passend vindt.

Kleur- en Materiaalkeuzes | Definitief Ontwerp
Wat we in bijgevoegde beelden wel kunnen laten zien zijn de kleur- en materiaalkeuzes van vloeren, muren, lambrisering en bijvoorbeeld bekleding. Binnen enkele maanden kunnen we meer laten zien. Dan presenteren we graag uitgebreid de voorlopige ontwerpen in 3D!

Groeten van de Stylingcommissie van het MFC

Klaas Jan Moesker (stylingcommissie)
Bouke Brontsema (styling & klankbordgroep)
Dianne Dijkstra (styling & klankbordgroep)
Mathilde Lievers (styling & bestuur)
Ab Reitsma (styling & bestuur)