Informatie gezocht over Jelishorn

Verloren in het weidse land tussen Spijk, Bierum en Losdorp bevindt zich aan het Spijkster Maar het plaatsje “Jelishorn” waar van 1876 tot 1892 de familie Brondijk woonden. Na de familie Brondijk kwam het gezin Huizinga hier te wonen. Later zijn hier de ongehuwde kinderen van Geert Huizinga en Geertruida Burema blijven wonen. Het schijnt dat het boerderijtje als laatste eigendom is geweest van een zekere Ebbens.

Zelf heb ik in één van de boekjes “Spijk in oude ansichten” (auteur Jacob B. Bronsema) enige informatie + de bijgevoegde foto gevonden, maar ik zou graag meer fotomateriaal/informatie ontvangen van dit plekje/boerderijtje. Wie kan mij helpen aan meer informatie/fotomateriaal over het plekje “Jelishorn” of de bewoners ervan.

Met vriendelijke groet,

Monique Kats-Flikkema
monique_kats@hotmail.com
06-25454159

*foto: ‘Spijk in oude ansichten’
Uitgeverij Europese Bibliotheek