Geef het licht door

Lieve inwoners van Spijk,

De tijd van de feestdagen, Sinterklaas en Kerst, staat weer voor de deur! Een tijd van vrolijkheid, van samen zijn met vrienden en familie. Maar voor sommigen, misschien voor jouzelf, ook een tijd van eenzaamheid, van verdrietige herinneringen. Een tijd die je liever overslaat. Veel dingen die die eenzaamheid doorbreken – een gezellige maaltijd, elkaar opzoeken, een kerkdienst waar je elkaar kunt ontmoeten, of andere dingen – kunnen dit jaar niet, of een stuk minder dan andere jaren.

Daarom willen wij jullie vragen om dit jaar een beetje licht en warmte door te geven aan elkaar. Het lijkt ons mooi om daarmee te beginnen door met iedereen uit het dorp die mee wil doen in december ’s avonds één of meerdere ramen van je huis te verlichten, met lampjes, of kaarsjes, of een mooie versiering, of een tekst. Als symbool voor dat we de gezelligheid van Kerst niet voor onszelf willen houden, maar willen delen met elkaar.

Hopelijk mogen die lichten bij de ramen ons er ook aan herinneren om een beetje extra om elkaar te denken.

Wij wensen jullie goede feestdagen!

Stichting Dorpsbelangen Spijk en
de Protestantse gemeente Spijk-Losdorp

PS: mocht je met Kerst de kerkdienst willen volgen, de Kerstnachtdienst om 21.00 uur en/of eerste Kerstdag om 10.00 uur, dan kan dat via www.kerkdienstgemist.nl, de Andreaskerk Spijk-Losdorp. Niet alleen achteraf, maar ook live, met beeld en geluid.

Dorpsagenda