Aan de wandel met een ezel

Tijdens onze zondagse wandeling zagen we ze al lopen langs ‘t Maar en even later troffen we ze aan bij ons voor de deur. Annelies de Heer en haar man Jon, twee ontzettend aardige mensen uit Niebert die samen met de hond Tom en ezel Jobbes een rondje Losdorp-Bierum-Spijk hadden gewandeld. In Bierum hebben ze gepauzeerd met warme chocolademelk uit de thermoskan. Voor onze deur wisten ze te melden dat ze wel vaker uit wandelen gaan met de ezel en hond.

Tom de hond komt uit Spanje en had daar 5 jaar in een asiel gezeten. De hond heette in Spanje Bombon wat chocolade betekent. Ze hebben uiteindelijk de hond Tom, de afkorting van Bombon was niet zo handig, genoemd. De ezel heette Job, maar nu Jobbes en is inmiddels 20 jaar oud. Met de ezel heeft Annelies samen met haar schoondochter het Jacobspad vanuit Uithuizen gewandeld. Tijdens de route kregen ze veel enthousiaste reacties en soms zelfs een overnachting aangeboden. Terwijl we stonden te praten liet Jobbes wat achter bij Ebel voor zijn schuurdeur. Annelies had echter zakjes bij zich om de hoop op te ruimen. Hier kan menig hondenbezitter in Spijk een voorbeeld aan nemen. Uiteindelijk hebben we nog een foto van twee ezels weten te maken. Max zijn eigen woorden!!!

Je hoeft echt niet zoals Expeditie Grunn de hele provincie door om iets leuks te beleven :-).

Linda/Jan

Dorpsagenda