Nieuwsbrief december 2020 Huisartspraktijk J. Cijsouw update

Feestdagen – praktijk gesloten
We wensen u/ jullie van harte fijne feestdagen toe en een goed en gezond 2021!
De praktijk is gesloten van 25 december tot en met 1 januari. Tijdens de feestdagen, in het weekend en op werkdagen na 17.00 uur belt u de doktersdienst: 0900-9229

LET OP!!! Binnengekomen mededeling op 28 december 2020:
Vanwege ziekte onder het personeel van dokter Addink is de praktijk in ‘t Zandt niet open. Voor uw afsraak of voor het ophalen van uw medicijnen moet u naar Middelstum: Concordiaplein 4.
Excuses voor dit ongemak.
We wensen u een goede jaarwisseling toe en zijn er weer op maandag 4 januari.

Tijdens de feestdagen, in het weekend en op werkdagen na 17.00 uur belt u de doktersdienst: 0900-9229
Woensdag 23 december kunt u tot 10.00 uur medicijnen bestellen.

Corona
We bedanken u/ jou voor het begrip en het naleven van de corona-regels in en om de praktijk. Het is in ieders belang, maar je hoort en ziet soms dat het anders gaat. We hopen op betere tijden!

E-service
Vanaf januari 2021 gaan we e-service voor u activeren. Dit betekent dat u zelf uw chronische medicatie kunt herhalen, digitaal afspraken kunt maken, de hoofdzaken van uw dossier in kunt zien en voor e-consulten.
U kunt per e-mail aangeven dat u er belangstelling voor heeft: huisartsspijk@ezorg.nl, dan hebben we gelijk uw adres. U krijgt daarna een gebruikers- en toestemmingsverklaring die u ondertekend moet inleveren in de praktijk. Dan krijgt u de inlogcode mee en kunt u er mee aan de slag.
Wie bij de griepvaccinatieformulieren al aangegeven heeft belangstelling te hebben, hoeft het niet opnieuw te doen.

Metformine
Bij een klein aantal -intussen al oudere- leveringen metformine (500 en 1000 mg van de merken Centrafarm en Teva en glucient SR 500 van de firma Goodlife) zijn onlangs verhoogde concentraties NDMA aangetroffen.
Overige partijen van deze merken (sinds juli) en andere merken metformine voldoen wel aan de norm.
Er is daarbij geen direct verhoogd gezondheidsrisico voor patiënten; wel wordt geadviseerd om de thuis aanwezige verpakkingen aan ons te retourneren.

Ander nieuws praktijk
* In onze dagelijks praktijkvoering blijkt dat er -nog- meer overleg- en uitwerktijd nodig is om goede medische en farmaceutische zorg te leveren. Daarom zal de telefoon tussen 10:00 en 11:00 uur op het antwoordapparaat geschakeld staan. We verzoeken u om hiermee ook rekening te houden bij bezoek aan balie en apotheek.
De pauze- en overlegtijden tussen 12:15 en 13:00 uur en tussen 15:00 en 15:30 uur zijn onveranderd.

* U heeft waarschijnlijk gemerkt dat Marjan niet meer bij ons werkt en dat ik (Pauline) vaker meewerk in de praktijk. Dit heeft een financiële reden. Als u, via de telefoon, zaken liever met een assistente bespreekt, kunt u dat aangeven.

* Wilt u alstublieft zorgvuldig omgaan met de afspraken die u maakt met de praktijkondersteuner/ assistente? Het komt helaas te vaak voor dat een afspraak vergeten of pas op een laat moment afgezegd wordt.

* Denkt u eraan dat de bestelling van de medicijnen bij ons geleverd wordt op dinsdag en vrijdag?

Huisartspraktijk J. Cijsouw
Hoofdweg Zuid 9
9909 BA Spijk
telefoon: 0596-59 12 02
email: huisartsspijk@ezorg.nl
www.huisartsspijk.nl