Aangepaste herdenking in Spijk

Geachte dorpsgenoten,

Tot onze spijt moeten ook wij onze geplande activiteiten voor de 75 jarige herdenking afgelasten vanwege de corona maatregelen.

Op 21 april, de dag dat Spijk is bevrijd, zou er een expositie plaatsvinden in samenwerking met de Vrijheid-express en zouden wij een rondgang door het dorp houden samen met Dhr. Pijper om stil te staan bij de plaatsen waar zich van alles heeft voorgedaan/afgespeeld tijdens de oorlog.

En op 4 mei zouden we de stille tocht houden en 2 minuten stilstaan bij de verschrikkelijke periode die 75 jaar geleden heeft plaatsgevonden.

Om helemaal niet stil te staan bij de herdenking van 4 mei konden wij niet over ons hart krijgen. Daarom hebben we in samenwerking met de gemeente besloten dat wij als 4 mei comité op 4 mei namens het dorp de krans bij het monument gaan leggen om stil te staan bij hen die vielen toen en nu.
De last post zal vanaf de molen gespeeld worden door Dhr.H.Dijkman

Wij hopen op uw begrip.

Om als dorp toch met elkaar op gepaste afstand stil te staan bij deze dagen vragen wij u/jullie om op 21 april de vlag uit te hangen, op 4 mei de vlag halfstok en op 5 mei de vlag weer in de top te hangen.

namens het 4 mei comité wensen wij u en jullie allemaal een goede gezondheid toe.

Dorpsagenda